Convenantpartner Ericsson opent nieuw kantoor in Maastricht-Zuid

Convenantpartner Ericsson is in oktober verhuisd naar Maastricht-Zuid. Het nieuwe kantoor zorgt voor minder reisbewegingen bij de samenwerking met Vodafone, en medewerkers kunnen voortaan gemakkelijker met de trein naar het werk. Dit sluit perfect aan bij de doelstellingen van Maastricht Bereikbaar en slim en duurzaam ondernemen.

Het kantoor is verhuisd van de voormalige locatie in Stein naar bedrijventerrein Wyck in Maastricht-Zuid, waar ook het MECC en Maastricht University zijn gevestigd. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan zo’n 200 medewerkers. De locatie van het nieuwe Ericsson-kantoor is voor ruim de helft van de medewerkers dichter bij huis, ligt naast een NS station en slechts 2 kilometer van Vodafone, één van de klanten van Ericsson.

Minder reisbewegingen

Veel Ericsson-medewerkers in het zuiden van het land moeten dagelijks werkzaamheden bij Vodafone uitvoeren. De extra reisafstand van kantoor naar klant was 20 kilometer en is nu nog maar 2 kilometer. Dit bespaart dus een hoop tijd en kosten. Het nieuwe kantoor in Maastricht past beter bij de filosofie van Ericsson. Naast het feit dat het kostenefficiënter is, is het kwalitatief ook veel beter qua duurzaamheid, geluid, indeling, klimaatbeheersing en verlichting. Bovendien sluit dit naadloos aan bij de doelstelling van Maastricht Bereikbaar om slimmer te werken en reisbewegingen te verminderen.

Samenwerken aan duurzaamheid

Ericsson is convenantpartner geworden van Maastricht Bereikbaar vanwege de verhuizing en omdat het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Maastricht Bereikbaar was daarom ook aanwezig bij de opening. Bekijk het complete persbericht over de opening.