Carpoolpilot van start

Voor aangesloten werkgevers in de Maastrichtse wijk Randwyck organiseert Maastricht Bereikbaar dit jaar een carpoolpilot. Zo willen we samen met de grote werkgevers in Randwyck testen onder welke omstandigheden het aantrekkelijk is om af en toe te carpoolen met één of meerdere collega’s of met medewerkers van een andere Randwyckse werkgever.

Voor de carpoolpilot heeft Maastricht Bereikbaar de postcodegegevens geanalyseerd van de werknemers die werken bij aangesloten bedrijven in Randwyck. Daarna hebben we bij deze werkgevers carpoolmatches gemaakt. De matches zijn gebaseerd op de volgende aspecten: de mogelijke carpoolers wonen buiten Maastricht, maar binnen 500 meter van elkaars woonadres, werken bij dezelfde werkgever of in Randwyck en reizen meerdere dagen per week naar Maastricht. Van de bijna 9.500 aangeleverde adressen, zijn er ruim 2.500 personen voor wie een match mogelijk is. Binnen deze groep heeft 45% zelfs meer dan tien matches.

Mogelijke kandidaten hebben een mail gekregen met de mededeling dat er voor hen één of meerdere carpoolmatches zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 28 februari via de website van MB aanmelden, waarna ze bericht krijgen over hun persoonlijke carpoolmatch. Zo kunnen medewerkers die dicht bij elkaar in de buurt wonen en in Randwyck werken, makkelijk de overstap maken om samen naar het werk te reizen.