Bovenste buizen tunnel weer open

Update, zondag 10 december 17.15 uur: Rijkswaterstaat laat weten dat de storing in de bovenste N2-buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel is verholpen. Alle tunnelbuizen zijn weer toegankelijk voor verkeer.

Oud bericht, zaterdag 9 december:

Rijkswaterstaat laat weten dat sinds de nacht van 7 op 8 december de bovenste buizen (N2) van de Koning Willem-Alexandertunnel dicht zijn. Er is een technische storing in een communicatiesysteem van de brandweer. Vrijdagavond is de oorzaak gevonden en dit weekend wordt gewerkt aan het herstel zodat weggebruikers weer veilig door alle tunnelbuizen kunnen rijden.

Onderste tunnelbuizen open

De onderste tunnelbuizen (A2) zijn gewoon open. Doorgaand verkeer richting Luik of Eindhoven kan doorrijden via de onderste buizen. Voor lokaal verkeer zijn er omleidingsroutes ingesteld. Volg de borden en houd rekening met extra reistijd. De actuele verkeersdrukte vind je op onze Slimme Kaart.

Naar het stadscentrum?

Reis je met de auto naar het stadscentrum? Dan is het als bezoeker of forens slim en voordelig om via een van de P+R-locaties aan de rand van Maastricht te reizen. Bijvoorbeeld via P+R Maastricht Noord (voor reizigers vanuit de richting Eindhoven of Heerlen) of P+R Maastricht Zuid (voor reizigers vanuit de richting Luik of Cadier en Keer).

Blijf op de hoogte

Tunnelbeheerder Rijkswaterstaat geeft aan dat dit weekend nog nodig is om de storing te verhelpen. Zodra er nieuwe informatie is vanuit Rijkswaterstaat delen we deze berichten. Bekijk het bericht van Rijkswaterstaat.