Bouwvak 2017: Noorderbrug 2 weken afgesloten

Tijdens de bouwvakvakantie van 2017 wordt de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug aangesloten op de bestaande brug. Tijdens de werkzaamheden is de Noorderbrug 2 weken afgesloten voor al het verkeer. We zetten een pakket aan maatregelen in om Maastricht zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

Werkzaamheden die in deze periode plaatsvinden, zijn het slopen van een deel van de bestaande brug, inschuiven van een nieuw brugdeel en de brug voorzien van asfalt en markeringen. Na de 2 weken afsluiting kan het autoverkeer direct van het nieuwe Noorderbrugtracé gebruikmaken.

Druk najaar ontzien, 1 keer hinder

Oorspronkelijk was het idee om het autoverkeer een aantal maanden via een bypass te laten rijden en de brug 3 keer een weekend af te sluiten. Om de najaarsdrukte te ontzien en om weggebruikers maar 1 keer met hinder en nieuwe situaties te confronteren, is besloten de hele operatie in 1 keer tijdens de relatief rustige bouwvak te plannen. Er komt dus eenmalige ‘korte en hevige’ hinder.

Samen houden we Maastricht bereikbaar

Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug houden we stad en omgeving zo goed mogelijk bereikbaar. Dat doen we onder andere door slim te plannen: de operatie vindt plaats in de rustige vakantieperiode met minder autoverkeer op de weg. Daarnaast werken we met grootschalige omleidingsroutes en zetten we een pakket aan maatregelen in om Maastricht bereikbaar te houden. Denk aan uitbreiding van de P+R-voorzieningen, acties met voordelige trein- en buskaartjes, fiets- en e-bike acties, het stimuleren van slim parkeren (aan de kant van de Maas waar u vandaan komt), tijdelijke vergroting van de capaciteit van de Kennedybrug en de inzet van een beloningsprogramma om ervoor te zorgen dat automobilisten zo min mogelijk gebruikmaken van de Maasbruggen tijdens de werkzaamheden. De komende maanden gaan we alle maatregelen verder onderzoeken en uitwerken.  

Meer informatie

Via de website van het project Noorderbrugtracé en onze website blijft u op de hoogte. Of meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. De komende maanden houden we u verder op de hoogte. 

Meer vragen en antwoorden over het afsluiten van de Noorderbrug.