Beter Benutten publiceert eerste e-zine Intelligente Mobiliteit

Het programma Beter Benutten lanceerde onlangs haar eerste interactieve e-magazine Intelligente Mobiliteit. De eerste editie staat in het teken van innovatieve informatiediensten, alles wat daarvoor nodig is, maar ook: wat de gevolgen zijn voor onze privacy en veiligheid. This is how we do ITS!

Het thema Intelligente Transport Systemen (ITS) is een belangrijke pijler van Beter Benutten. Met ITS wil Beter Benutten zoveel mogelijk intelligente diensten en technieken beschikbaar maken om reizigers slim op weg te helpen. Dat is: bij vertrek weten wat je te wachten staat, zo nodig een andere route kiezen en onderweg op de hoogte gehouden worden van de meest actuele reisinformatie. Om dit te realiseren, zijn intelligente mobiliteitsdiensten nodig en die draaien op (open) data.

Het e-magazine brengt vijf reisinformatiediensten in beeld die reizigers helpen bij het kiezen van hun optimale route en vervoermiddel, inclusief alternatieven bij files of ov-problemen.

Het magazine Intelligente Mobiliteit – This is how we do ITS – is online beschikbaar en interactief. Door u te abonneren via de website van Beter Benutten, ontvangt u de volgende edities in uw mailbox.