Bereikbaarheid tijdens drukke dagen

Volgende week zijn er enkele Duitse en Belgische feestdagen, die verkeersdrukte met zich meebrengen in en rond Maastricht. We informeren je over de bereikbaarheid, ook vanwege de werkzaamheden aan verschillende wegen. Reis slim en kom zo veel mogelijk met de fiets of het OV naar de stad.

Feestdagen met extra drukte

Op de volgende dagen verwachten we extra drukte op de weg en in de stad:

  • Dinsdag 31 oktober: Duitse feestdag Reformationstag
  • Woensdag 1 november: Duitse en Belgische feestdag Allerheiligen
  • Donderdag 2 november: Duitse en Belgische feestdag Allerzielen

Tips voor woon-werkverkeer

Reis je voor het werk van en naar Maastricht? Reis slim: neem het OV, kom met de fiets of maak gebruik van een P+R-locatie. Kom je toch met de auto: vermijd dan waar mogelijk de ochtend- en avondspits en houd rekening met extra reistijd.

Tips voor bezoekers

Bezoek je Maastricht? Maak er een gezellige dag van door ook je reis slim te plannen. Houd rekening met verkeersdrukte en gebruik bij voorkeur het OV, P+R of kom met de fiets.  Toch met de auto? Parkeer dan slim en probeer de avondspits te mijden.

  • De afgelopen tijd is er veel veranderd qua infrastructuur in Maastricht. Zet je navigatie uit en let goed op de borden.
  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord of P+R Maastricht Zuid reis je snel en goedkoop naar hartje stad.
  • Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar je vandaan komt. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages
  • Volg ons op Facebook/Twitter voor actuele reisinformatie. 

Slimme Kaart

Maastricht werkt hard aan een betere infrastructuur. Zolang de werkzaamheden duren, moet verkeer rekening houden met wegafsluitingen, hinder en veranderingen in rijroutes. Kijk voor alle omleidingsroutes en de actuele verkeerdrukte op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart.