Automobilisten in en om Maastricht opgelet!

De komende maanden is het extra opletten op de wegen in en om Maastricht, door werkzaamheden en evenementen die tegelijkertijd plaatsvinden. Vooral automobilisten krijgen te maken met afsluitingen, omleidingen en gewijzigde situaties. Let goed op de borden en reken op extra reistijd. Reis je via P+R Maastricht Noord? Let op: vanaf 28 mei is het terrein 4 weken beperkt bereikbaar. We informeren je over de bereikbaarheid en geven reistips.

Er wordt volop aan de weg gewerkt. Project Noorderbrugtracé gaat aan de slag bij de Cabergerweg, project A2 Maastricht bij de Nieuwe Limmelderweg en Rijkswaterstaat op de snelweg. Gemeente Maastricht stelt definitief eenrichtingsverkeer in bij de Borgharenweg. Hinder is helaas onvermijdelijk. Maar je kunt wel voorbereid zijn als inwoner of bezoeker van de stad.

Definitief eenrichtingsverkeer Borgharenweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Vanaf 10 mei geldt eenrichtingsverkeer bij de Borgharenweg. Aanleiding is de toename van verkeer sinds de verlegging van de Noorderbrug. De Borgharenweg is hier niet op toegerust en fietsers komen regelmatig in de verdrukking. Om onveilige situaties te voorkomen, stelt gemeente Maastricht definitief eenrichtingsverkeer in. Auto’s richting Beatrixhaven kunnen doorgaan, auto’s richting Wyck/centrum moeten via de Willem Alexanderweg rijden. Fietsers, voetgangers en lijnbussen kunnen wel in beide richtingen door. 

Cabergerweg 4 maanden dicht voor autoverkeer: 14 mei – half september mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

In de tweede helft van mei start de herinrichting van de kruising Cabergerweg- Frontensingel - Statensingel. Daarvoor gaat de Cabergerweg langdurig dicht voor autoverkeer tussen Statensingel en Lage Frontweg. Naar verwachting 14 mei 's avonds tot half september. Verkeer naar en vanuit het stadscentrum moet dan gebruik maken van de nieuwe op- en afritten van de Noorderbrug bij de Boschstraat/Bosscherweg, die sinds donderdag 26 april open zijn. (Brom)fietsers bij de Cabergerweg kunnen wel doorgaan via het fietspad aan de westzijde.

Lees meer over de nieuwe rijroutes en bekijk ze op de kaart.

Bereikbaarheid parkeerterrein Cabergerweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

De afsluiting van de Cabergerweg betekent ook dat de rijroutes naar en vanuit het parkeerterrein wijzigen. Het parkeerterrein is dan alleen nog bereikbaar via de Frontensingel en Statensingel.

Bekijk de route naar en vanuit parkeerterrein Cabergerweg.

rijroute_p_cabergerweg_2.jpg

Heiligdomsvaart: 24 mei - 3 juni

De Heiligdomsvaart vindt van 24 mei tot en met 3 juni plaats in Maastricht. Het is dan waarschijnlijk extra druk in de stad. Kom waar mogelijk met de fiets, het OV of parkeer aan de randen van de stad. Let op: P+R Maastricht Noord is vanaf 28 mei beperkt bereikbaar. 

Meer informatie en reistips: www.maastrichtbereikbaar.nl/heiligdomsvaart

Nieuwe Limmelderweg dicht: 28 mei - 22 juni mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Van 28 mei tot en met 22 juni is de Nieuwe Limmelderweg, de verbindingsweg tussen de A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk en Maastricht Noord (Beatrixhaven), in fasen afgesloten vanwege asfaltherstel. Forse hinder, met name tijdens de spits, is onvermijdelijk. Reken op circa 10 minuten extra reistijd. Vanwege de extra drukte op de omleidingsroutes kan hier bovendien file ontstaan.  

Lees meer over de afsluitingen en omleidingen per fase.

P+R Noord beperkt bereikbaar: 28 mei – 22 juni mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Reisadvies

Tijdens de afsluitingen van de Nieuwe Limmelderweg is P+R Maastricht Noord bereikbaar via omleidingen. Maar die brengen extra reistijd met zich mee. Tijdens de spits kan bovendien filevorming ontstaan, vanwege extra drukte. Houd dus rekening met vertraging. Of overweeg alternatieven: misschien kun je de spits mijden, parkeren bij P+R Maastricht Zuid in het MECC of reizen met het OV. Hieronder vind je specifieke informatie over de bereikbaarheid per fase.

Fase 1: maandag 28 mei 9.00 uur tot vrijdag 8 juni 20.00 uur: 

  • Vanaf de A2 is P+R Noord bereikbaar via de reguliere route (Nieuwe Limmelderweg). Maar om terug te gaan naar de A2 richting Eindhoven geldt een omleiding via de Fregatweg en oprit 51 A2 (Meerssen). Let op: we verwachten extra drukte en vertraging op deze route, met name tijdens de spits.
  • Vanaf de A79 is P+R Noord niet bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg.

Fase 2: maandag 11 juni 9.00 uur tot vrijdag 22 juni 20.00 uur:

  • P+R Noord is niet bereikbaar vanaf de A2 en A79 bij knooppunt Kruisdonk, alleen via de Fregatweg.

Lees meer en informatie voor abonnementhouders.

Vooruitblik: hinder nog niet voorbij!

De afsluiting van kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg in Smeermaas duurt tot medio juni, aansluitend gaat de volgende fase in met kleine omleidingen binnen Smeermaas. Verder komt er nog een weekendafsluiting van de A79 richting Maastricht aan. En in de Beatrixhaven wordt de kruising Hoekerweg-Fregatweg omgebouwd tot rotonde. Kijken we verder vooruit, dan zijn deze zomer twee weekendafsluitingen nodig van de Viaductweg, met forse verkeershinder. In Maastricht-West duurt de uitvoering van project Noorderbrugtracé tot begin 2019. 

Blijf op de hoogte 

Wij houden je op de hoogte van de actuele bereikbaarheid en slimme reisalternatieven. Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Een overzicht van wegafsluitingen en drukte op de weg vind je op onze Slimme Kaart