Autoloze donderdag Provincie Limburg: “Kom in beweging en laat de auto eens een dagje staan”

Eind 2018 lanceerde de Provincie Limburg in het kader van Positieve Gezondheid een prijsvraag voor de beste ideeën om gezondheid op het werk te stimuleren. Tom Hölsgens bedacht zich geen moment en diende zijn idee in: een autoloze dag voor zijn collega’s. “Door de auto eens een dagje te laten staan, kom je in beweging. Je zit vaak al veel op het werk en in de auto zit je ook weer.”

Van idee naar uitvoering

Zijn idee moest het opnemen tegen heel wat andere goede ideeën: van een hond op het werk, een 5 tot 10 duizend stappen lunchwandelroute tot staand vergaderen. Vijf prijswinnaars, waaronder Tom, kregen een activity horloge (Fitbit) waarmee ze kunnen bijhouden hoeveel stappen ze op een dag zetten. Na het winnen van de prijs werd Tom ook gevraagd zijn idee tot uitvoering te brengen. Samen met enkele trainees van Richting Zuid vroeg hij Maastricht Bereikbaar om hulp. De trainees hadden nog een ander doel: het stimuleren van fietsgebruik onder de collega’s. Samen met Maastricht Bereikbaar zetten ze hun idee om naar een daadwerkelijke actiedag op donderdag 10 oktober 2019!

Alternatieven

Om medewerkers binnen de Provincie alternatieven te bieden om anders te reizen en in beweging te komen, konden medewerkers rondom de actiedag meedoen aan de acties van Maastricht Bereikbaar Ontdek het OV of Ontdek de E-bike. Twee maanden gratis reizen via het OV of gratis een week een e-bike proberen. Iedereen die op donderdag 10 oktober niet met de auto naar het werk komt, krijgt als beloning van het promoteam van Maastricht Bereikbaar een gezond appeltje als tussendoortje. 

Kom in beweging voor Tom

Kom donderdag 10 oktober in actie en geef gehoor aan de oproep van Tom: “Pak donderdag de fiets of e-bike naar het werk of neem het OV en loop of fiets het laatste stukje. Dat is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor het klimaat, het milieu en de bereikbaarheid van onze locatie waar het vaak lastig is om een parkeerplek te vinden.” Tom doet komende donderdag zelf ook mee en helpt vanaf 7.00 uur ’s morgens mee met het uitdelen van de appels.

Kom jij ook in beweging komende donderdag? Ga dan zeker even langs bij Tom voor jouw appeltje!