Afronding werk rondom Kennedybrug

Tijdens de werkzaamheden rondom de Kennedybrug in september en oktober bood Maastricht Bereikbaar alternatieven aan voor werknemers die voor hun woon-werkverkeer over de brug reizen. Tot november vinden nog werkzaamheden plaats en de afronding is naar verwachting in het voorjaar van 2016.

Acties september en oktober

In totaal hebben in de maanden september en oktober 75 personen 4 weken gratis met de bus gereisd tijdens de Slimmer Reizen Actieweken. 113 personen probeerden 4 weken gratis de e-bike. De deelnemers hebben - door niet met de auto te reizen - bijgedragen aan de bereikbaarheid van de stad. Later dit jaar evalueren we de actie uitgebreid. Dit doen we aan de hand van de uitkomsten van de resultaten van een enquête die de gebruikers van de e-bikes en buskaarten invulden. 

Vervolg van de werkzaamheden

Tot november zijn er nog kleine werkzaamheden aan de parallelweg van de Prins Bisschopsingel en aan de Sint Lambertuslaan voor de aanleg van een lijnbusbaan. Het laatste deel van de werkzaamheden, de aanpassingen aan het Koningin Emmaplein, worden naar verwachting in het voorjaar van 2016 uitgevoerd.

Goed voorbereid op weg

De werkzaamheden zijn nodig om goed voorbereid te zijn op de nieuwe dienstregelingen voor het regionale lijnbusvervoer en de nieuwe busverbinding van Gulpen naar Meerssen via Maastricht. De werkzaamheden brengen soms ongemak met zich mee. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid op weg gaat. Kijk bijvoorbeeld op onze Slimme Kaart.