Acties tijdens weekendafsluiting A2 van 8-11 april

In april/mei 2016 krijgen de snelwegen ten noorden van Maastricht nieuw asfalt. De A2 richting Eindhoven en A79 richting Heerlen zijn daarvoor allebei een volledig weekend afgesloten ter hoogte van knooppunt Kruisdonk. We informeren u over onze acties op 9 en 10 april.

Weekendafsluiting A2: van 8 april tot 11 april

  • Van vrijdagavond 8 april 20.00 uur tot maandagochtend 11 april 06.00 uur is de A2 richting Eindhoven tussen knooppunt Kruisdonk en oprit 51 Meerssen volledig afgesloten.
  • Oprit 51 Meerssen blijft open, oprit 52 Maastricht-Noord is dicht.
  • Verkeer vanuit Maastricht richting Eindhoven wordt omgeleid via de A79 en A76.
  • Verkeer naar Maastricht ondervindt geen hinder.

Reis slim en voordelig!

Tijdens de weekendafsluiting van de A2 biedt Maastricht Bereikbaar aantrekkelijke alternatieven voor de auto op zaterdag 9 en zondag 10 april:

  • Reis voor € 2,- met de trein retour op de trajecten Sittard-Maastricht Randwyck en Kerkrade Centrum-Maastricht Randwyck.  
  • Met buslijn 50 (Vaals/Aken-Maastricht) en 51 (Brunssum-Maastricht) reist u voor de prijs van 1 kaartje (€ 6,- of € 8,50 tot Aken) retour met maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen tot en met 11 jaar.

Meer informatie over de weekendafsluiting van de A2 begin april en de verschillende acties vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/a2.

Reist u toch met de auto?

Gaat u toch de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd, oplopend tot circa 30 minuten. Kijk op onze Slimme Kaart voor de actuele verkeerssituatie en waar u uw auto voordelig kunt parkeren. Gratis parkeren kan op P+R Maastricht Noord aan de Hoekerweg, te bereiken vanaf de A2 via afrit 52 en vanaf de A79 via afrit 1. Van hieruit reist u voor € 1,- per persoon met lijn 100 naar de binnenstad en weer terug. Voor automobilisten die terug reizen naar de A2 richting Eindhoven, geldt een adviesroute via oprit 51, Meerssen.

Let op: planning afhankelijk van het weer

Of het werk in het weekend van 8-11 april kan doorgaan, is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuiven de werkzaamheden én de acties door naar het reserveweekend dat hiervoor gepland is. De beslissing valt enkele dagen voor aanvang van het weekendwerk. Kijk op onze website voor de actuele planning. 

Weekendafsluiting A79

In het laatste weekend van april is de A79 richting Heerlen afgesloten. Ook dan biedt Maastricht Bereikbaar reisalternatieven. Hierover vindt u meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/a79.

Meer informatie

Op www.a2maastricht.nl/a2-a79 leest u meer over de werkzaamheden.