28 mei - 22 juni: afsluitingen Nieuwe Limmelderweg

Van 28 mei tot en met 22 juni 2018 is de Nieuwe Limmelderweg, de verbindingsweg tussen de autosnelwegen A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk en Maastricht Noord, in fasen afgesloten. Forse hinder, met name tijdens de spits, is onvermijdelijk. Daarnaast is P+R Maastricht Noord 4 weken beperkt bereikbaar. We informeren je over de bereikbaarheid en geven reistips.

Afsluitingen in fasen

Het wegdek van de Nieuwe Limmelderweg is gaan scheuren en daarom is asfaltherstel nodig. De werkzaamheden hiervoor duren 4 weken en gebeuren in 2 fasen:

 • In fase 1 (eerste 2 weken) is de Nieuwe Limmelderweg dicht tussen A2 en A79
 • In fase 2 (laatste 2 weken) is de Nieuwe Limmelderweg dicht tussen A2 en kruising Nieuwe Limmelderweg – Hoekerweg. 

Fase 1: van 28 mei 9.00 uur tot 8 juni 20.00 uur

 • Nieuwe Limmelderweg: volledig afgesloten tussen A2 en A79. Dat betekent onder andere:
  • verkeer vanaf Eindhoven/A2 kan niet naar Heerlen/A79
  • verkeer vanaf Heerlen/A79 kan niet naar Maastricht Noord (Beatrixhaven / P+R). 
 • Afrit 52 A2: afgesloten voor verkeer richting A79, Amby of Rothem. Verkeer vanaf de A2 richting Maastricht Noord (Beatrixhaven / P +R) kan wel doorgaan. 
 • Oprit 1 A79 richting Heerlen: alléén toegankelijk voor verkeer vanuit Amby. 
 • Oprit 52 A2 richting Eindhoven: alléén toegankelijk vanuit de A79 of Amby. 
 • Ambyerweg: afgesloten tussen komgrens Rothem en Nieuwe Limmelderweg. 

Bekijk de afsluitingen op de kaart

luchtfoto_nieuwe_limmelderweg_fase_1_en_2_01.jpg

Fase 2: van 11 juni 9.00 uur tot 22 juni 20.00 uur 

 • Nieuwe Limmelderweg afgesloten tussen  A2 en de kruising Nieuwe Limmelderweg - Hoekerweg.  Dit betekent onder andere:
  • verkeer vanaf de A2 of A79 kan niet naar Maastricht Noord (Beatrixhaven / P+R) en andersom
  • verkeer vanaf de A2 naar A79 en andersom is wel gewoon mogelijk. 
 • Tijdens deze fase gaat gemeente Maastricht ook aan de slag bij de kruising Hoekerweg-Fregatweg. De werkzaamheden worden op elkaar afgestemd. 
 • Meer informatie over de bereikbaarheid tijdens deze tweede fase volgt in de loop van mei. 

 Bekijk de afsluitingen op de kaart

luchtfoto_nieuwe_limmelderweg_fase_1_en_2_02.jpg

Omleidingen 

Kijk voor alle omleidingsroutes tijdens fase 1 op de Slimme Kaart. De omleidingsroutes tijdens fase 2 volgen in de loop van mei. Buiten worden de omleidingsroutes met gele borden langs de weg aangegeven. Houd in elk geval rekening met circa 10 minuten extra reistijd en mogelijk langer vanwege meerdere werkzaamheden en evenementen in en om de stad. Vanwege de extra drukte op de omleidingsroutes kan hier bovendien file ontstaan tijdens de spits. Weten waar je aan toe bent? Check vóór vertrek de actuele verkeersdrukte op de Slimme Kaart

Voor bedrijven

De belangrijkste informatie rondom de afsluiting staat in een factsheet. Handig om klanten, leveranciers en bezoekers te informeren en op weg te helpen. 

P+R Maastricht Noord beperkt bereikbaar

Reisadvies 

P+R Maastricht Noord blijft bereikbaar via omleidingen. Maar die brengen extra reistijd met zich mee. Tijdens de spits kan bovendien filevorming ontstaan, vanwege extra drukte. Houd dus rekening met vertraging. Of overweeg alternatieven: misschien kun je de spits mijden, parkeren bij P+R Maastricht Zuid in het MECC of reizen met het OV. Hieronder vind je specifieke informatie over de bereikbaarheid per fase.

Fase 1: maandag 28 mei 9.00 uur tot vrijdag 8 juni 20.00 uur: 

 • Vanaf de A2 is P+R Maastricht Noord via de reguliere route (Nieuwe Limmelderweg) bereikbaar. Maar om terug te gaan naar de A2 richting Eindhoven geldt een omleiding via de Fregatweg en oprit 51 A2 (Meerssen). Houd rekening met extra drukte en vertraging op deze route, met name tijdens de spits.
 • Vanaf de A79 is P+R Maastricht Noord niet bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg.

Fase 2: maandag 11 juni 9.00 uur tot vrijdag 22 juni 20.00 uur:

 • P+R Maastricht Noord is niet bereikbaar vanaf de A2 en A79 bij knooppunt Kruisdonk, alleen via de Fregatweg in Meerssen.

Voor abonnementhouders P+R Maastricht Noord

Heb je een abonnement voor buslijn 10 van P+R Maastricht Noord naar het stadscentrum en retour? Dan kun je met jouw abonnement ook reizen met lijn 10 vanaf P+R Maastricht Zuid naar het centrum. Let wel: P+R Maastricht Zuid werkt net even anders. 

Parkeren bij P+R Zuid in het MECC; zo werkt het!

Voor P+R Maastricht Zuid in P5 van het MECC volg je de bestemming ‘Maastricht Zuid’ op de borden en vervolgens MECC. De bushalte bevindt zich niet direct bij de ingang van de parkeergarage, maar aan de Randwycksingel. Hier loop je in circa 5 minuten naartoe. Let op: parkeren is alleen gratis als je:

 • Op dezelfde dag heen en terug reist 
 • In- en uitcheckt in de bus
 • Uitstapt in het stadscentrum. Met lijn 10 is dat vanaf halte Prins Bisschopssingel of verder. Je moet ook terugreizen met de bus vanuit het stadscentrum. 

Zorg dat je aan deze voorwaarden voldoet, anders betaal je het reguliere parkeertarief van € 12,-. Uitgebreide info: www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r-zuid