18 juni – 2 juli: aanleg rotonde Fregatweg-Hoekerweg

Van 18 juni tot en met 2 juli bouwt gemeente Maastricht het kruispunt Fregatweg – Hoekerweg in de Beatrixhaven om tot rotonde. Dat gebeurt om de doorstroming te verbeteren en tegelijkertijd te zorgen voor een meer veilige verkeerssituatie. Het werk vindt deels gelijktijdig plaats met het werk bij de Nieuwe Limmelderweg. Automobilisten in de Beatrixhaven moeten dan ook rekening houden met meerdere afsluitingen en omleidingen.

Kijk voor alle afsluitingen en omleidingen op de Slimme Kaart. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gewoon door. 

Van 18 juni 6.00 uur tot en met 22 juni 20.00 uur:

 • Doorgaand autoverkeer op de Fregatweg blijft mogelijk.
 • Autoverkeer tussen Fregatweg en Hoekerweg is niet mogelijk via de kruising. Bestemmingsverkeer maakt gebruik van de Schoenerweg, die dan tijdelijk wordt ingericht voor tweerichtingsverkeer.
 • Tegelijkertijd is de Nieuwe Limmelderweg tussen Hoekerweg (inclusief de kruising) en A2 afgesloten. 

Bekijk de afsluitingen en omleidingen op de kaart

afsluiting_fregatweg_mei_fase_1.jpg

Van 22 juni 20.00 uur tot en met 29 juni 16.00 uur:

 • Doorgaand autoverkeer kan gebruik maken van de Fregatweg.
 • Autoverkeer tussen Fregatweg en Hoekerweg is niet mogelijk via de kruising. Bestemmingsverkeer maakt gebruik van de Schoenerweg, die dan tijdelijk wordt ingericht voor tweerichtingsverkeer. 
 • De Nieuwe Limmelderweg is weer gewoon open voor verkeer.

Bekijk de afsluitingen en omleidingen op de kaart

afsluiting_fregatweg_mei_fase_2.jpg

Weekend van 29 juni – 2 juli 

 • Tijdens dit weekend (van vrijdagmiddag 16.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur) is het volledige kruispunt Fregatweg-Hoekerweg afgesloten.
 • Er is een korte omleiding voor autoverkeer via de Schoenerweg en een tijdelijke route langs P+R Noord naar de Galjoenweg en andersom. De bestaande bussluis wordt hiervoor tijdelijk aangepast.
 • De Nieuwe Limmelderweg is weer gewoon open voor verkeer. 

Bekijk de afsluitingen en omleidingen op de kaart

afsluiting_fregatweg_mei_weekendafsluiting.jpg

Bereikbaarheid P+R Maastricht Noord

De verschillende werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord:

 • Van 11 juni 9.00 uur tot en met vrijdag 22 juni 20.00 uur: 
  P+R Noord is niet bereikbaar voor automobilisten. Lijn 10 naar het stadscentrum blijft wel rijden voor overstappers vanuit de trein of de fiets. Reisadvies: parkeer bij P+R Maastricht Zuid of één van de andere parkeerterreinen in de stad. Of overweeg het OV, eventueel in combinatie met parkeren bij P+R Meerssen, Bunde of Beek-Elsloo.
 • Van 22 juni 20.00 uur tot en met 2 juli 6.00 uur:
  P+R Noord is weer gewoon bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg. Autoverkeer vanuit de Fregatweg volgt een korte omleiding via de Schoenerweg. 

Hoe zat het ook alweer?

Sinds de openstelling van de Nieuwe Limmelderweg in de zomer van 2014, heeft gemeente Maastricht pogingen gedaan om de Nieuwe Limmelderweg door te trekken vanaf de Hoekerweg tot aan de Galjoenweg. In de afgelopen jaren is de aanleg van dit stukje weg – de zogenaamde Kraakweg  – onderzocht. Maar door de aanwezige spoorwegovergang, is er geen toestemming van ProRail voor het gebruik van de Kraakweg door autoverkeer. Om ervoor te zorgen dat verkeer in de Beatrixhaven toch zo goed en zo veilig mogelijk kan doorstromen, wordt de kruising Hoekerweg-Fregatweg nu omgebouwd tot rotonde. En krijgt ook de kruising Nieuwe Limmelderweg-Hoekerweg een nieuwe inrichting. 

Meer informatie 

Bekijk de vragen en antwoorden over de werkzaamheden in Beatrixhaven.