11 september: Het Parcours / autoloze zondag

Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, is dit jaar op zondag 11 september. Dit jaar is er tijdens het evenement een autoloze zondag in Maastricht. Dat betekent ruim baan voor voetgangers en fietsers: u kunt tussen 11.00 en 19.00 uur niet met uw auto de binnenstad in rijden. Doet u mee aan een dagje autoloos en komt u ook met de fiets, het openbaar vervoer of via P+R Maastricht Noord?

Groene loper

Speciaal voor de 21ste editie van Het Parcours wordt de loper na 15 jaar weer uitgerold. Dit jaar kleurt de binnenstad van Maastricht op 11 september tussen 12.00 - 19.00 uur groen. De bijna 3 kilomter lange Tapijt- en Parcoursroute loopt vanaf het Theater aan het Vrijthof via de Markt, Mosae Forum en de Boschstraat naar het Sphinxkwartier, de nieuwe culturele hotspot van Maastricht. De groene loper staat op deze dag symbool voor autoloos en onderstreept het duurzame karakter van deze autoloze zondag. Ook de groene evenementenfietsenstallingen op de Markt en bij Mosae Forum sluiten hierbij aan: parkeer uw fiets op 11 september in de 'achtertuin van het stadhuis'.

Informatie over bereikbaarheid

Met uitzondering van de Vrijthofgarage zijn wel alle reguliere parkeergarages en Park+Walk-terreinen bereikbaar.Bekijk de uitgebreide informatie over bereikbaarheid op de pagina over het Parcours