1 juli start nieuwe e-bike probeerpoule: Ontdek de e-bike

Vanaf 1 juli gaat Maastricht Bereikbaar van start met een nieuwe probeerpoule met 40 e-bikes, waaronder 5 speedbikes en 5 specials. Werkt u bij een van de convenantpartners van Maastricht Bereikbaar? Dan kunt u een week proberen of een e-bike voor u een geschikt vervoermiddel is voor uw woon-werkverkeer.

Ontdek de e-bike is het vervolg op de eerdere e-bike probeeracties van Maastricht Bereikbaar. De aanbesteding is afgerond en we gaan voor deze probeerpoule samenwerken met Cycle Center Tweewielersverhuur. De convenantpartners reageren net als het vorige probeerjaar weer enthousiast. We verwachten dat we weer veel medewerkers in Maastricht, maar ook in de rest van Zuid-Limburg, kunnen faciliteren in het ontdekken van de e-bike.

Samenwerking met Cycle Center
Via een Europese aanbesteding is de opdracht voor het leveren van de e-bikes gegund aan Cycle Center Tweewielersverhuur. Het bedrijf zocht de samenwerking met eCarConnect voor dit project. Maastricht Bereikbaar ziet hierin een sterke combinatie waarbij veel kennis is op het gebied van de e-bikes, service en onderhoud en ook goed nagedacht is over communicatie en het follow-up programma. We zijn verheugd dat een ‘lokale’ partij (uit Zuid Limburg) het best naar voren kwam uit de aanbesteding. Cycle Center en Maastricht Bereikbaar zijn nu hard aan het werk om in juli van start te kunnen gaan. 

Centraal uitgiftepunt
Dit jaar zetten we de probeer-e-bikes ook in om Maaskruisend verkeer kennis te laten maken met de voordelen van een e-bike. In de binnenstad komt een centraal uitgiftepunt waar ook werknemers uit de binnenstad of van kleinere bedrijven terecht kunnen.

Specials
In de probeerpoule zijn 5 speciale e-bikes opgenomen die in een speciale behoefte voorzien. Bijvoorbeeld een e-bakfiets om de kinderen naar school te brengen en daarna door te fietsen naar het werk. En een e-vouwfiets voor werknemers die vanuit het openbaar vervoer graag overstappen op de fiets voor de laatste kilometers naar hun werk. 

Hoe werkt het?
Vooraf kunt u online de e-bike reserveren en dan kunt u 'm vervolgens op de afgesproken datum op uw werk of bij het uitgiftepunt in de stad ophalen. Was de ervaring met de e-bike positief? Dan krijgt u na de probeerweek informatie over de mogelijkheden tot aanschaf van een e-bike. Daarbij begeleiden we u in het gehele proces om een geschikte e-bike te vinden. U krijgt uitgebreid advies over aanschafmogelijkheden, kortingen en financieringsregelingen en we kunnen u begeleiden naar een geschikte rijwielzaak die u kan adviseren over verschillende typen en modellen.

Website ontdekdeebike.nl 
Er komt begin juli een speciale website online met informatie over de actie, het vervolg en mogelijkheden voor aanmelding. Op www.ontdekdeebike.nl vindt u alle belangrijke informatie over Ondek de e-bike.