Ga direct naar het artikel

De P blijft gratis, de R wordt iets duurder

14 januari 2020

Nieuwe tarieven P+R Maastricht Noord

Ga je naar het centrum van Maastricht voor je werk of voor een dagje shoppen? Dan is het slim om via P+R Maastricht Noord te reizen. Je parkeert hier gratis en de bus van Arriva brengt je elk kwartier voor naar hartje stad en weer terug. Dit kostte in 2018 en 2019 € 2 voor een retour, vanaf 1 januari 2020 is dat € 2,15. Een groepsretour van 3 tot 5 personen kost nu € 5,40. Per ticket reizen 2 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee.

Voordelig maandabonnement

Maak je minstens 13 keer per maand gebruik van P+R Noord? Dan is kiezen voor een abonnement de makkelijkste en goedkoopste optie. Dit kost je 27,05 per maand.

Reizen via P+R goed voor klimaat in stad

Parkeren aan de rand van de stad is goedkoop en goed voor het klimaat in de stad. In 2019 maakten gemiddeld zo’n 15.000 mensen per maand gebruik van P+R Maastricht Noord. Op topdagen gebruiken veel bezoekers de parkeerplaats. Tijdens evenementen als André Rieu of Magisch Maastricht staan er dagelijks tot wel 1.250 auto’s. Maar ook veel forenzen weten wekelijks of zelfs dagelijks de weg naar P+R Maastricht Noord te vinden. Allemaal bij elkaar zijn dat een heleboel auto’s die niet door het centrum van Maastricht hebben gereden op zoek naar een parkeerplaats.  

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief