Ga direct naar het artikel
13 juli 2020

Nieuw deelfietssysteem van Arriva gaat Nextbike fietsen vervangen

De Nextbike deelfietsen verdwijnen vanaf 31 juli na 3 jaar uit het Maastrichtse straatbeeld. Arriva komt aan het einde van de zomer terug met een eigen deelfietssysteem in Maastricht.

Nextbike stopt in Maastricht

Je kunt tot 31 juli nog gebruikmaken van de Nextbike fietsen via de pay-as-go mogelijkheid. Je betaalt € 1,50 per 30 minuten. Je vindt de fietsen terug op 11 locaties in Maastricht waaronder bij de drie treinstations (Centraal, Randwyck en Maastricht-Noord), Mosae Forum en Avenue Céramique.  Sinds 1 juli kunnen maandelijkse abonnementen voor Nextbike niet meer gekocht of verlengd worden.

Binnenkort komt de Arriva Deelfiets naar Maastricht

De mogelijkheid om in Maastricht een deelfiets te gebruiken komt snel weer terug.. Via de website van Arriva blijf je op de hoogte van actuele informatie over de ingebruikname, tarieven en locaties. Het voornemen is om op den duur 25 deelfietslocaties te plaatsen, zodat je snel, vanaf de treinstations, P+R’s en verschillende locaties in en rondom het centrum van Maastricht, naar je bestemming kunt fietsen. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief