Ga direct naar het artikel
16 december 2019

Naar Magisch Maastricht: “Heerlijk met de trein”

Reis nog tot en met 31 december slim en voordelig naar Magisch Maastricht in Maastricht. Net zoals Karin Boesten uit Sittard. Al meerdere jaren achter elkaar maakt ze samen met haar gezinsleden gebruik van het 2 euro kaartje voor een voordelig dagje uit naar Magisch Maastricht en om de verkeersdrukte in en om de stad te vermijden.

“Ons gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen ouder dan 12 jaar waardoor reizen met een regulier treinkaartje een prijzige aangelegenheid is. We reizen altijd op het traject Sittard-Maastricht. Als het even kan, gaan we in de decembermaand zelfs vaker dan één keer naar Maastricht.”

Geen gedoe

“Als we naar Maastricht gaan maken we er echt een dagje weg van: we winkelen, lopen over de kerstmarkt en gaan ergens een hapje eten. Ik vind het heerlijk om dan de trein te nemen. Geen gedoe met het vinden van een dure parkeerplek in een donkere drukke stad.”

Aantrekkelijkst

 “Hoewel onze oudste zoon inmiddels studeert en een studentenreiskaart heeft en wij dus met korting met hem mee kunnen reizen, blijft het 2 euro treinkaartje toch het aantrekkelijkst. Bovendien heeft hij ook niet altijd tijd en zin om mee te gaan.”

Gezien in de krant en op Facebook

“Ik zag de slimme reisactie van Zuid-Limburg Bereikbaar staan in een huis-aan-huisblad en op Facebook. Inmiddels heb ik me via de website aangemeld voor de nieuwsbrief van Zuid-Limburg Bereikbaar en blijf ik tweewekelijks op de hoogte van alle acties.” 

Voor € 2 met de trein naar Maastricht

Ook nog een dagje weg met het voordelige € 2 dagretour? Het retourtje is geldig voor de Arriva-trein vanuit Sittard of Kerkrade Centrum/Heerlen en buslijn 350 vanuit Aachen/Vaals naar Maastricht en nu nog online te koop via onze website. Let op: op = op, dus ben er snel bij!

Gratis parkeren en voor € 2 verder reizen

Kom je doordeweeks naar Magisch Maastricht? Parkeer gratis bij P+R Maastricht Noord en reis voor € 2 p.p. met de bus naar het centrum. 3-5 personen betalen samen € 5.

Karin Boesten
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief