Ga direct naar het artikel
27 februari 2020

Meepraten over een fietsvriendelijk Maastricht

Op woensdagavond 19 februari kwamen 16 bewoners bij elkaar in de kelders van Thiessen Wijnkoopers. Maastricht Bereikbaar organiseerde een goed gesprek over het fietsen in en naar de stad. In een gemoedelijke sfeer deelden de deelnemers hun ervaringen over fietsen in Maastricht. De stadsaanpak Maastricht Bereikbaar is een van de projecten van het programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar.

Aan bod kwamen onveilige situaties, onlogische routes, kinderkopjes, maar ook plekken in Maastricht waar het juist goed geregeld is voor fietsers, zoals de ondergrondse stalling bij het station en de fietsstraat in de Victor de Stuersstraat.

Fietsactieplan in de maak

De avond was onderdeel van een route die de Gemeente Maastricht bewandelt om te komen tot een gedegen fietsactieplan. Hierin worden de acties beschreven waar de komende jaren aan gewerkt wordt. Zo gaan we op weg naar een stad waar het (nog) prettiger fietsen is. De avond was een van de laatste bijeenkomsten in een reeks waarin ook andere doelgroepen is gevraagd naar hun beleving over fietsen in de stad ‘Maastricht’.

Meedenken?

Kom dan op 9 maart naar de thema-avond ‘Fietsen in Maastricht’. De Gemeente Maastricht presenteert het fietsactieplan in de SNS Ruimte aan het Petrus Regoutplein 3, Maastricht. Wil je meedenken over het fietsactieplan? Meld je dan voor 2 maart aan via mail naar actieplanfiets@maastricht.nl. Let op, het aantal plaatsen is beperkt.

Ontmoet Maastricht Bereikbaar tijdens Informatiemarkt

De thema-avond op 9 maart start met een een informatiemarkt tussen 19.15 uur en 20.00 uur. Ook Maastricht Bereikbaar is met enkele probeer-e-bikes uit haar poule aanwezig. We zien je er graag! Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig.

Ondergrondse Fietsenstalling Centraal Station Maastricht
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief