Ga direct naar het artikel
3 september 2020

Maatregelen Veilig Rondje Maastricht verlengd t/m 31 januari 2021

Sinds maart heeft de gemeente Maastricht voor de binnenstad extra coronamaatregelen getroffen voor een veilig rondje stad tijdens de coronapandemie. De gemeente heeft besloten om de extra maatregelen te verlengen tot en met 31 januari 2021. De afspraken voor een Veilig Rondje Maastricht blijven dus gelden: vermijd drukte, houd afstand, houd rechts en gebruik de wachtvakken voor winkels.

Veilig Rondje Stad: zo doe je dat!

De looplijnen in het straatbeeld, de (dynamische) eenrichtingsstraten, en ook de diverse informatieborden en – schermen in de binnenstad blijven tot die datum staan. Ook de hospitality guides, die mensen wijzen op de maatregelen, blijven op drukke momenten hun werk doen in het centrum. Voor de aanpak van Veilig Rondje Stad en voor de inzet van de hospitality guides werken gemeente Maastricht, Maastricht Marketing, Centrummanagement Maastricht en Stadsaanpak Maastricht Bereikbaar samen.

Maatwerk tijdens topdagen

De gemeente Maastricht laat weten dat, afhankelijk van het verloop van de coronapandemie, gekeken wordt of verlenging van de maatregelen daarna nog nodig is. Voor de topdruktedagen in december (rond Kerstmis) gaat de gemeente eventueel inzetten op maatwerk en afhankelijk van de drukte in de binnenstad opschaling van de maatregelen.

Lees al onze tips voor een veilig rondje stad op www.maastrichtbereikbaar.nl.

Signing Binnenstad coronaregels Nederlands en Engels
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief