Ga direct naar het artikel
6 februari 2020

Les Tables zet in op duurzame ontwikkeling binnenstad Maastricht

Met concrete acties gaan werken aan een blijvende goede bereikbaarheid van het centrum en minder CO2-uitstoot om zo een bijdrage te leveren aan een gezonde woon-, werk- en leefomgeving. Dat is de ambitie van Les Tables. Daarom heeft ook de horecabranchevereniging zich aangesloten bij de stadsaanpak Maastricht Bereikbaar.

Samen de beweging maken

Les Tables wil haar leden, bewoners, gasten en andere brancheverenigingen inspireren om samen de beweging te maken naar duurzamere mobiliteit en een leefbare en veilige binnenstad! Net als Vereniging Ondernemers Centrum, Ondernemend Wyck, MECC Maastricht, Bonnefantenmuseum, Q-park, Maastricht Marketing en Centrummanagement die ook zijn aangesloten bij de stadsaanpak Maastricht Bereikbaar.

Akte van Ambitie ondertekend

Op 6 februari is een gezamenlijke ‘Akte van Ambitie’ ondertekend. Annaline Doelen, bestuurslid Duurzaamheid & Innovatie van Les Tables: “Onze 23 leden willen bewust hun omgeving inspireren. Als ondernemer profiteer je meestal pas op langere termijn van duurzaamheid. Máár … op korte termijn kun je al bijdragen aan de manier waarop de gast de stad ervaart, namelijk gastvrij, gezond en veilig. Daar werken we samen hard voor.”

Maastricht toekomstbestendig

Directeur Louis Prompers: “Chapeau voor die ondernemers die bovenop hun dagelijkse inspanningen samen met ons willen investeren in meer duurzame mobiliteit. Gasten zijn tegenwoordig op zoek naar beleving; winkelen, film, theater, musea en zeker ook horeca! Met een experience voor bezoekers maken we gezamenlijk Maastricht toekomstbestendig.”

Concrete acties

Les Tables gaat komende tijd met de volgende acties van start:

  • Werken aan de bereikbaarheid van Maastricht voor bezoekers. Met de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar, die makkelijk is toe te voegen aan de website van ondernemers, vinden bezoekers alle actuele verkeers- en parkeerinformatie.
  • Werken aan ‘groene’ stadslogistiek.
    • Drie maanden lang zullen de 23 Les Tables leden een ‘e-cargo bike’ en een ‘family urban Arrow bike’ testen als alternatief voor de auto.
    • Les Tables zal samen met Ondernemend Maastricht gesprekspartner zijn voor Zero Emissie Stadslogistiek, waarbij o.a. wordt nagedacht over collectieve afvalinzameling en gebundelde bevoorrading.
  • Werken aan een ‘groener’ reisgedrag van de eigen medewerkers. Via een Mobiliteitsscan wordt in kaart gebracht waar medewerkers wonen en hoe zij naar het werk reizen. Gekeken wordt naar andere mogelijkheden via Openbaar Vervoer, P+R, fiets en elektrisch autorijden.
Elektrische bakfiets logistiek bereikbaar
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief