Ga direct naar het artikel
9 september 2019

Kort fietsparkeren Helmstraat

In de week van maandag 9 september zijn de vaste fietsrekken voor de Albert Heijn vervangen door de kort fietsparkeervakken. In deze vakken kun je maximaal 1 uur je fiets of bromfiets parkeren. We vertellen je de spelregels van de kort parkeervakken en waar je je (brom)fiets langer kunt stallen.

Waarom zijn er kort fietsparkeervakken?

De kort fietsparkeervakken zijn een proef van de gemeente Maastricht in samenwerking met Maastricht Bereikbaar. De parkeervakken zijn ter vervanging van de bestaande fietsrekken en gericht op het kort stallen van je fiets of bromfiets. Wil je je (brom)fiets langer stallen dan wijzen fietscoaches je op de mogelijkheden in de buurt.

Met de proef willen we bereiken dat er minder overlast is van fietsen die (lang) in de fietsenrekken staan of het trottoir blokkeren. Het is een proef die een half jaar duurt en na afloop wordt geëvalueerd. Daarna bepalen de partijen samen of er een vervolg komt op de proef. 

Hoe werken de kort fietsparkeervakken?

Een kort fietsparkeervak is een gemarkeerd vak waar je je fiets of bromfiets netjes in stalt. Met bebording worden de fietsparkeervakken nog eens extra aangeduid. 
In het vak mag je maximaal 1 uur stallen. Je parkeert je (brom)fiets zo netjes mogelijk zodat er genoeg plek is voor anderen. Zorg zelf voor een goed slot om je (brom)fiets af te sluiten, want je kunt deze niet vastmaken aan een rek. 
Gedurende de week zijn er op verschillende tijdstippen fietscoaches aanwezig die je informeren over het gebruik van de fietsparkeervakken en wijzen op de alternatieve parkeervakken. 

Waar kan ik mijn (brom)fiets langer stallen?

In de binnenstad kun je op drie plekken je fiets overdekt stallen: bij het Vrijthof en de stallingen met toezicht bij de Markt en Kesselskade. Daarnaast zijn er verschillende fietsrekken waar je terecht kunt zoals  Keizer Karelplein/Vrijthof, Grote Gracht/Markt en Gubbelstraat.

Voor de bromfietsen zijn er ook enkele stallingsmogelijkheden in de buurt zoals bij het Keizer Karelplein/Vrijthof, Grote Gracht/Markt, het Bat en de Wilheminabrug.

Kijk voor het volledige overzicht op www.maastrichtbereikbaar.nl/fietsenstallingen

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief