Ga direct naar het artikel
1 februari 2021

Koestraat en Sint-Pieterstraat gaan voor groener horecagebied

Koninklijke Horeca Nedeland, afdeling Maastricht & Heuvelland en ondernemers in de Koestraat en Sint Pieterstraat slaan samen met stadsaanpak Maastricht Bereikbaar de handen in elkaar voor groener vracht- en bestelverkeer in hun straat. Het doel is een aantrekkelijker, veiliger maar vooral een ‘groen’ horeca gebied. Hoe pakken zij dit aan?

Op dit moment verkent stadsaanpak Maastricht Bereikbaar samen met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Maastricht & Heuvelland een tweetal pilots in het gebied Koestraat en Sint Pieterstraat. Ondernemers in de Koestraat en St. Pieterstraat willen minder maar ook groenere vervoersbewegingen van vracht- en bestelverkeer realiseren door intensief in te zetten op collectieve afvalinzameling in samenwerking met Renewi en efficiënt bestelgedrag in samenwerking met Hanos. Hiermee streven ze niet alleen naar een meer aantrekkelijk en veilig maar vooral een ‘groen’ horeca gebied.

Koninklijke Horeca Nederland Maastricht en Heuvelland aan de slag met duurzame mobiliteit
Duurzame mobiliteit in binnenstad

Afgelopen najaar ondertekenden ondertekenden John Paulus, vicevoorzitter KHN Maastricht & Heuvelland en Louis Prompers, directeur van Zuid-Limburg Bereikbaar een Akte van Ambitie met actiepunten voor het realiseren van duurzame mobiliteit in de regio.

Koestraat
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief