Ga direct naar het artikel
3 juli 2020

Kan ik u helpen? | Can I help you?

Sinds Hemelvaart zijn de hospitality guides in hun rode outfit een vertrouwd beeld voor bezoekers van de binnenstad. Ze attenderen op de nieuwe gedragsregels voor een #VeiligRondjeStad: loop aan de rechterkant van de straat, let op de eenrichtingstraatjes, houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Én ze beantwoorden heel veel vragen: Waar zijn leuke winkels en terrassen? Welke straten zijn minder druk?  Waar kan ik naar de wc? Kan ik een plattegrond krijgen? Waar is het Visitor Center Maastricht?

Nieuwkomers kunnen ze verblijden met een boekje met daarin tips en wetenswaardigheden. Als het nodig is vragen ze fietsers om af te stappen en met de fiets aan de hand te lopen. Ze weten precies welke stallingen open zijn en waar extra fietsrekken zijn geplaatst.

VVV-gids, verkeersregelaar, fietscoach én kenner coronaregels...

Of het nu regent of juist bloed heet is; de hospitality guides moeten als het ware een soort VVV-gids, verkeersregelaar, fietscoach én kenner van coronaregels in één persoon zijn. De initiatiefnemers Gemeente, Maastricht Marketing, Centrum Management Maastricht en Maastricht Bereikbaar, vinden de inzet van de guides heel belangrijk om bezoekers om bezoekers zo persoonlijk mogelijk wegwijs te maken.  

Pittige opdracht

Hun opdracht is pittig! Daarom krijgen ze voor iedere werkdag een uitgebreide briefing en soms een training. De groep bestaat uit een twintigtal jongelui via het evenementenbureau Eventief. Deze organisator en coördinator van publieks- en business-to-business-evenementen heeft haar medewerkers getraind op de nieuwe aandachtspunten voor de 1,5 meter samenleving.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief