Ga direct naar het artikel
17 december 2019

Internationaal busstation Maastricht open in januari

Aannemer Strabag legt momenteel de laatste hand aan de internationale bushalte achter het centraal station in Maastricht. Vanaf 6 januari 2020 wordt de nieuwe bushalte aan de Meerssenerweg in gebruik genomen. Ook de nieuwe Kiss + Ride plekken aan de Parallelweg zijn inmiddels klaar en in gebruik genomen.

 Alleen internationale busmaatschappijen krijgen toegang tot de internationale bushalte. Bij de slagboom voor de bushalte herkent de daarvoor geïnstalleerde apparatuur het kenteken van de bus.  Op 13 januari staat de feestelijke opening van de bushalte gepland.

Meer ruimte

Door de groei van het aantal internationale bussen die in Maastricht stoppen, was er te weinig ruimte voor de bussen aan de achterkant van het station aan de Meerssenerweg. Het busstation is daarom verplaatst naar het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein op de Meerssenerweg waar voldoende ruimte is voor een busstation.

Grensoverschrijdend OV

Als eerste gemeente in Nederland realiseert Maastricht samen met busmaatschappijen een internationaal busstation. Vanuit het busstation aan de Meerssenerweg kun je verder reizen naar meer dan twintig bestemmingen in Europa.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het internationale busstation op de website van de Gemeente Maastricht.

Werkzaamheden Internationale Bushalte Station Maastricht
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief