Ga direct naar het artikel
Let op
1-11 is het Allerheiligen. Houd rekening met extra drukte.
Let op
2-11 is een extra vrije dag door de feestdag Allerzielen. Vermijd eventuele drukte door onze reistips.
15 mei 2020

‘Ingel’ wijst de weg in stadscentrum Maastricht

Het wordt drukker in het centrum van Maastricht. Dat is goed nieuws voor de ondernemers. Maar we moeten onze verruimde bewegingsvrijheid wel langzaam opbouwen. We moeten rekening blijven houden met 1,5 meter afstand en we moeten drukte blijven mijden. De ‘Ingel vaan Mestreech’, het stadswapen van Maastricht, gaat voetgangers de weg wijzen in het stadscentrum. 

Engelen geven looprichting aan

Op de straten worden door de gemeente engelen aangebracht die de looprichting aangeven, en die wijzen op de verplichte anderhalve meter afstand. Daarnaast worden vanaf maandag 19 mei looplijnen en pijlen aangebracht die bezoekers en inwoners aansporen zoveel mogelijk rechts te blijven. 

Smalle straten worden eenrichtingsstraten

Om drukte in goede banen te leiden, richt de gemeente de (smalle) straten Muntstraat, Spilstraat, Nieuwstraat, Platielstraat, Achter het Vleeshuis, Wolfstraat en Koestraat in als eenrichtingsverkeerstraten. In de straten met terrassen bekijkt de Gemeente Maastricht nog naar een oplossing voor de voetgangersstromen. De gemeente is bezig met een plan voor de horeca in het centrum waarin deze zaken worden meegenomen. 

Voor een bezoek aan de binnenstad van Maastricht blijft gelden:

  • we geven elkaar de ruimte;
  • we houden 1,5 meter afstand van elkaar;
  • houd rechts;
  • en we mijden drukte.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Engel Van Maaastricht Looprichting
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief