Ga direct naar het artikel
8 april 2020

Heuvelland tijdens Paasweekend op slot voor dagtoerisme

Vanaf donderdag 9 april is het Heuvelland dagelijks tussen 9.00 uur en 18.00 uur afgesloten voor dagtoeristen. Bestemmingsverkeer is wél nog toegestaan. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft deze maatregel genomen om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden. Het Heuvelland blijft in ieder geval op slot tot en met Paasmaandag 13 april.

Afgesloten gebied

Het gebied tussen de auto(snel)wegen A2 (ter hoogte van Meerssen), A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden wordt afgesloten voor dagtoerisme. Het gebied is dan verboden terrein voor fietsers, wielrenners, motorrijders en auto’s bestuurd door personen voor recreatie of recreatief dagverblijf. Zij riskeren een boete. Kijk op de kaart voor de exacte grenzen van het afgesloten gebied. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg bepaalt na het Paasweekend of verlenging van de sluiting van het Heuvelland noodzakelijk is.

Controle op toegangswegen

Op de toegangswegen naar het Heuvelland krijgen weggebruikers te maken met controles. Overtreders riskeren een boete. Toeristen die in het Heuvelland verblijven in een hotel, op een camping, een recreatieterrein, vakantiewoning of B&B vallen niet onder het verbod. Hen wordt geadviseerd een reserveringsbevestiging op zak te hebben. Zorg sowieso altijd dat je je legitimatiebewijs bij je hebt. Houd rekening met vertraging en een langere reistijd door filevorming op de wegen naar het Heuvelland.

Heuvelland voor eigen inwoners gewoon toegankelijk

Woon je in de gemeente Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Vaals of Simpelveld? Voor jou blijft het afgesloten gebied gewoon toegankelijk. Ook als je werkt in het Heuvelland of als jouw bestemming in het afgesloten gebied ligt. Een bezoek aan een vriend of familielid in het Heuvelland is dus nog steeds mogelijk.

Meubelboulevard, bouwmarkten en tuincentra blijven voorlopig open

De Woonboulevard Heerlen, bouwmarkten en tuincentra in Zuid-Limburg blijven vooralsnog gewoon open. Ondernemers en klanten hielden zich volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg afgelopen weekend goed aan de maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden. De veiligheidsregio geeft wel aan dat ook deze locaties in de gaten worden gehouden en dat indien nodig direct maatregelen genomen kunnen worden.

Bussen Arriva blijven rijden

Arriva laat weten dat vrijwel alle bussen blijven rijden volgens de aangepaste dienstregeling. Vanwege het coronavirus rijden de bussen door de week volgens de vakantiedienstregeling en in weekend volgens de zondag dienstregeling. Bussen worden bij de wegafzettingen in het Heuvelland doorgelaten. Houd wel rekening met vertraging. Het openbaar vervoer kan ook hinder ondervinden vanwege de ontstane files voor de wegafzettingen. Alleen buslijn 159 van Vaals naar het Drielandenpunt rijdt van donderdag 9 april tot en met woensdag 15 april niet. De haltes Drielandenpunt, Wilhelminatoren, Bellevue Flat en Tentstraat 81 komen te vervallen. Lees meer over de aangepaste dienstregeling van Arriva.

 

Plattegrond Sluiting Heuvelland
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief