Ga direct naar het artikel
23 maart 2021

Heijmans en Rijkswaterstaat over groot onderhoud A79

“We zijn pas tevreden als het werk probleemloos verloopt.”

Voor het groot onderhoud aan de A79 werken wegbeheerder Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans intensief met elkaar samen. Omgevingsmanagers Harald van der Ven van Rijkswaterstaat en Dietske Sassen van Heijmans staan aan de lat voor de logistieke operatie van deze ware monsterklus: “De snelweg wordt niet alleen opnieuw geasfalteerd. Alle zaken die we nu kunnen verbeteren, pakken we aan. We zijn pas tevreden als het werk zo goed als probleemloos verloopt en de omgeving weet waar ze aan toe zijn.”

Verkeer blijven monitoren

Inmiddels zijn de werkzaamheden al volop aan de gang. Wat zijn de eerste ervaringen? Harald van Rijkswaterstaat gaat daar graag even op in: “We houden het verkeer goed in de gaten. De automobilisten maken goed gebruik van de aangegeven omleidingsroute en voorkomen zo sluipverkeer. Wel zien we dat het verkeer op de A2 ter hoogte van de Kruisberg wat moet wennen. In de drukkere ochtend- en avondspits heeft daar al file gestaan en er is ook een aanrijding geweest. We blijven het verkeer monitoren om te zien of het een kwestie is van wennen of dat er extra maatregelen moeten worden getroffen.”

In ploegendiensten aan het werk

De verkeersdrukte kan mee- of tegenvallen. Dietske: “Vanwege corona weten we dat het nu minder druk is op de weg. Het drukste wegvak tussen Maastricht en Hulsberg nemen we daarom als eerste onderhanden. We zien corona daarbij als bijkomend voordeel, maar rekenen onszelf er niet rijk mee. Om de overlast tijdens de uitvoeringsperiode zoveel mogelijk te beperken werken we in ploegendiensten zestien uur per dag door en ook tijdens de minder drukke periodes op de weg zoals de meivakantie en de zomervakantie werken we door. De weekenden gebruiken we om het werk dat niet op tijd gereed is, af te krijgen. We zijn dus volop aan het werk om alles zo snel als mogelijk gedaan te krijgen.”

Lees het volledige verhaal van Harald en Dietske op zuidlimburgbereikaar.nl.

 

Harald RWS En Dietske Heijmans
Onderhoud Aan De A79 In 2021
A79 Werkzaamheden Maastricht Hulsberg Op 10 Maart 2021
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief