Ga direct naar het artikel
20 mei 2019

Geef je banden gratis lucht bij P+R Maastricht Noord

Door je banden op de juiste spanning te houden, rijdt jouw auto veiliger, verbruikt minder brandstof en stoot minder CO2 uit. Samen met de stichting Band op Spanning geven we automobilisten sinds november 2018 de mogelijkheid om hun banden gratis te laten checken en meteen op de juiste spanning te laten brengen.

Vrijdag 24 mei komen we voor de achtste keer in actie. Deze keer vind je het team van Banden op Spanning tussen 7.30 uur en 17.00 uur bij P+R Maastricht Noord. Meedoen is makkelijk: plaats de flyer die je bij het inrijden van het parkeerterrein krijgt, zichtbaar op het dashboard van de auto. Na terugkomst bij de auto, zijn je banden op spanning gebracht en staan de besparingen ook op de flyer.

Genoeg werk te doen

Directeur van de landelijke stichting Band op Spanning, Laurens Drogendijk, bedacht de slimme bandenpomp en vooral de (software) techniek erachter. “Er is genoeg werk te doen. In Nederland rijden zo’n 8,5 miljoen auto’s. Uit onderzoek blijkt dat 60% daarvan rijdt met onderspanning van de banden. Dat betekent dat we met zijn allen onnodig 200 miljoen liter extra brandstof verbruiken en zo 400.000 kg CO2 onnodig uitstoten.” Bij de lokale acties van Maastricht Bereikbaar blijkt overigens dat ongeveer 80% met onderspanning rijdt.

Gedragsverandering? Elke beweging telt

Maastricht Bereikbaar blijft inzetten op gedragsverandering: minder autogebruik, meer fiets, OV, P+R etc. Nieuw in het programma is de aandacht voor een effectiever, milieuvriendelijker autogebruik. De actie Band op Spanning maakt deel uit van meerdere projecten waarmee we het toekomstgericht autorijden willen stimuleren. Want elke beweging telt!

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief