Ga direct naar het artikel
16 juni 2020

Fietsers binnenstad Maastricht opgelet!

Voetgangers moeten veilig gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte. In de binnenstad van Maastricht geldt: "Fiets aan de hand en stal je fiets niet los in de straten."

Fietsstallingen

Maak gebruik van de extra fietsrekken bij Mosae Forum en op Vrijthof. Bij Mosae Forum staat de verplaatsbare evenementenfietsenstalling weer klaar. En op het Vrijthof zijn extra fietsrekken geplaatst. Deze staan aan de overkant van bij het Museum aan het Vrijthof/Spaans Gouvernement en tegenover Grand Café de Perroen. Sinds 1 juni is de fietsenstalling aan de Markt weer open. Of parkeer je fiets in de stalling van Q-park aan het Vrijthof of in de ondergrondse stalling bij het station. 

Nieuwe fietsroute Vrijthof

Voor de fietsers is een nieuwe route gemaakt over het Vrijthof. Behalve op vrijdag tijdens de Markt op het Vrijthof, dan volgen de fietsers de route van de snor- en bromfietsers achter het Vrijthof om via Sint Servaasklooster. Let ter plekke goed op de bewegwijzering. Het Vrijthof is verder ingericht voor terrassen.

16 juli: Mobiele fietsenmaker op de Markt

Op donderdag 16 juli staat een mobiele fietsenmaker op de Markt (tegenover H&M). Fietsers kunnen gratis kleine zaken aan hun fiets laten repareren. Zit er een schroefje los van het spatbord? Moet er een lampje vervangen of een band opgepompt? De fietsenmaker voert kleine reparaties waar geen specifieke onderdelen voor nodig zijn ter plekke uit. Zo helpen we mensen die willen fietsen snel (weer) op weg. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief