Ga direct naar het artikel
19 september 2019

Elke beweging telt: Doe jij mee deze zomer?

Deze zomer dagen we reizigers uit om in beweging te komen en mee te tellen met minder kilometers in de file. Met een parkeerplek buiten het centrum. Met de juiste bandenspanning van je eigen auto. Met de trein, bus of op de fiets. Want, wie met het OV of op de pedalen naar het werk gaat, bespaart CO2 en zorgt voor een goed bereikbare stad.

Gestart werd op dinsdag 11 juni in de wijk Randwyck dicht bij zes van de bij Maastricht Bereikbaar aangesloten werkgevers: VodafoneZiggo, Provincie Limburg, WML, Mercedes-Benz CAC, het Bonnefantenmuseum en Servatius  Ook bij de bushaltes op de Randwycksingel ter hoogte van Mercedes-Benz CAC en op de Avenue Céramique ter hoogte van het Bonnefantenmuseum werden wincodes uitgedeeld aan reizigers die de bus nemen, op de fiets zitten of lopend naar het werk gaan.

Spot het promoteam

In de maanden juni, juli en augustus delen we op stations, bij werkgevers en vele andere locaties in Zuid-Limburg wincodes uit aan duurzame reizigers:

  • 19 juni: bij de ondergrondse fietsenstalling in Maastricht en bij de aangesloten werkgevers Rijkswaterstaat en Openbaar Ministerie.
  • 20 juni: bij de bushalte voor het Arcus College en Zuyd Hogeschool in Heerlen. Medewerkers bij Zuyderland Heerlen en Sittard vinden een wincode op hun gestalde fiets en in de pendelbus tussen de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard.
  • 29 juni: op de Markt in Maastricht tijdens een actiedag van het jongerennetwerk JONGR.
  • 1 juli: brengen we de banden van de medewerkers en bezoekers van L1 in Maastricht op spanning en delen we wincodes uit.

Check je wincode

Heb je een wincode ontvangen? Check jouw prijs via de website www.maastrichtbereikbaar.nl/ebt. Tot 21 augustus kun je verkregen wincodes verzilveren. De loting van de prijzen volgt eind augustus.

De eerste reacties:

Jolanda Willems, Provincie Limburg: “Fijn dat ik als fervente fietser nu ook eens iets kan winnen. Ik ga voor 99% met de fiets naar het werk. Mijn collega’s gunnen me echt die e-bike.”

Karin Malherbe, Rijkswaterstaat: “Hier staan jullie! Mag ik ook een wincode? Ik reis twee van de drie dagen per week met de fiets vanuit Elsloo naar mijn werk in Maastricht.”

Laura en Maarten, ViaStory: “Goede actie, de fiets is in de stad snel, makkelijk, gezond en milieuvriendelijk. Een beetje extra beweging na het werk is goed als je zowat de hele dag achter de computer zit.”

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief