Ga direct naar het artikel
6 april 2021

Droog, veilig en eerste 24 uur gratis stallen in nieuwe scooterstalling Maastricht

Op dinsdag 6 april is de nieuwe inpandige scooterstalling in het stationsgebouw van het centraal station in Maastricht geopend. Van 6 tot en met 11 april lopen coaches rond om scootergebruikers te wijzen op het gebruik van de nieuwe stalling. Vanaf 12 april zal er handhavend worden opgetreden bij stallen op het plein voor het station.

Droog, veilig en eerste 24 uur gratis stallen

De stalling is dagelijks geopend en heeft plek voor circa 130 bromfietsen en scooters. Stallen is gemakkelijk, droog en veilig en de eerste 24 uur gratis. De ingang ligt ter hoogte van de voormalige fietsenwinkel ‘Aon de Stasie’ en is te bereiken via het plein voor het station.

Toegang via OV-chipkaart

De NS beheert de stalling. De stalling is alleen toegankelijk met een OV-chipkaart. Om de bromfiets of scooter te kunnen stallen (en weer op te halen) moet men in- en uitchecken met een OV-chipkaart. De stalling is een kwartier voor de eerste trein en een kwartier na de laatste trein geopend. Net als bij de fietsenstalling kunnen gebruikers betalen met pin of op rekening met een gratis ‘stallen op rekening’ abonnement van de NS. De eerste 24 uur is stallen gratis. Daarna is het tarief 2,50 euro per dag. De kosten voor een jaarabonnement zijn 150 euro.

Opwaardering plein volgende stap

De scooterbuizen op het plein voor het station worden in de tweede helft van april verwijderd. Het stallen van scooters en bromfietsen op het plein is daarna niet meer toegestaan. Scootergebruikers die nu nog op het voorplein staan, worden hierop gewezen door hekwerken met infoborden.

Nieuwe Scooterstalling Station Maastricht
Fiets- en scooterstallingen Maastricht

Je kunt je fiets, scooter of bromfiets in Maastricht gratis met toezicht parkeren bij de Markt, Kesselskade en bij Station Maastricht Centraal (eerste 24 uur gratis stallen). 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief