Ga direct naar het artikel
1 mei 2020

Doe mee aan ‘Ontdek de e-bike’!

De fiets is en blijft een duurzame keuze. Bovendien is de fiets juist nu een gezond en veilig middel om van A naar B te gaan. Veel mensen fietsen al korte afstanden. Voor wat langere afstanden kiezen we steeds vaker voor een e-bike. Wil jij eens proberen of een e-bike wat voor jou is?

>> Let op: voor 26 mei zijn alle 35 e-bikes en speedbikes gereserveerd!! Op vrijdag 12 juni staan de fietsen weer klaar, dit keer in de Maastrichtse wijk Heugem/Randwyck, vlakbij rijwielhandelaar De Beente.

Veilige mobiliteit

Voor onze gezondheid en die van anderen zijn we nog veel thuis. Het verkeer neemt tegelijkertijd weer wat toe. Steeds meer winkels gaan weer open. Maandag 11 mei openen basisscholen weer de deuren. Zuid-Limburg Bereikbaar zoekt daarom mee naar veilige mobiliteit. Het aanbieden van e-bikes en speedbikes is hier onderdeel van.

Hoe werkt het?

Je gaat naar ontdekdeebike.nl. Daar kies je welke fiets het best bij je past. Om te voorkomen dat er te veel mensen op 26 mei bij elkaar komen, werken we met verschillende tijdsvakken. Je kiest vooraf op welk tijdstip je de fiets wilt komen ophalen. Is de fiets van je voorkeur al gereserveerd? Probeer dan een ander tijdvak.

26 mei in Heer

Wanneer je de gereserveerde fiets ophaalt, staat de fiets voor je klaar. Je ontvangt een instructie en de fiets wordt voor je gereinigd. Je bent klaar om de e-bike te ontdekken!

Op een rij

  • Wat: Actie Ontdek de e-bike
  • Ophalen: 26 mei (tussen 9-10, 10-11, 11-12 of 12-13)
  • Terugbrengen: 9 juni (tussen 10.00 en 13.00u) 
  • Waar: Raadhuisplein 1, Maastricht.
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief