Ga direct naar het artikel
27 maart 2020

Bezorging met e-car: gasten krijgen thuis privérestaurant

Wijnrestaurant Mes Amis is ook één van de vele ondernemers die de deuren voorlopig moet sluiten. Maar Patriek en Annaline Doelen bedachten een mooi alternatief zodat hun klanten toch kunnen genieten van hun heerlijke gerechten. Daarbij maken ze  gebruik van de e-car van programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar.

Kok Patriek Doelen vertelt: “Op 20 maart gingen mijn twee probeerweken van start van de actie Ontdek de e-car. Ik had ernaar uitgekeken en had allerlei plannen, waaronder tripje met de elektrische auto naar Duitsland. Maar door de coronacrisis pakten mijn plannen heel anders uit en werden we, net als vele collega-ondernemers, met een nieuwe realiteit geconfronteerd. In plaats van mijn probeerervaring met de e-car uit te stellen, zet ik de auto nu in voor het thuisbezorgen van onze diners. De auto rijdt heerlijk en trekt ook rustig op zodat de gerechten achterin netjes bij de klanten aan huis geleverd worden. “Met hulp van elkaar, gaan we voor een duurzamere toekomst”

Gasten krijgen thuis privérestaurant

Klanten kunnen hun bestelling afhalen òf deze wordt aan huis bezorgd. Alle voorbereidingen voor de maaltijd zijn al getroffen. De gerechten hoeven thuis in eigen keuken alleen nog afgemaakt te worden. Op de website van Mes Amis legt Patriek via Youtube-filmpjes stap voor stap uit hoe klanten elke gang van het menu moeten maken.

Mes Amis is een van de leden van Les Tables. De horecabrancheorganisatie heeft zich dit voorjaar aangesloten bij de stadsaanpak Maastricht Bereikbaar van het programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar.

Let op: Omdat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is 'Ontdek de e-car' tijdelijk beëindigd. Er wordt een uitzondering gemaakt voor bedrijven die meedoen met Zuid-Limburg Bereikbaar én werkzaam zijn in een 'cruciaal beroep'.

Wijnrestaurant Mes Amis E Car
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief