Ga direct naar het artikel
Let op
De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben gevolgen voor onze mobiliteit, bekijk ze hier:
19 september 2019

Bereikbaarheid tijdens Pinksteren

Houd tijdens het extra lange Pinksterweekend rekening met extra drukte en aangepaste openingstijden van de winkels. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

Met de fiets

Woon je op fietsafstand van Maastricht, kom dan met de fiets. Eenmaal in Maastricht kun je je fiets stallen in de overdekte fietsenstallingen met toezicht aan de Kesselskadefietsenstalling op de Markt of de ondergrondse stalling bij het station

Met het openbaar vervoer

Maastricht is goed bereikbaar met de treinen van Arriva en NS of met de regionale bussen van Arriva. Zo reis je comfortabel naar Maastricht, stap je uit in hartje centrum en heb je geen parkeerproblemen.

Wist je dat je op www.arriva.nl/eticket vooraf een ticket kan bestellen ook voor meerdere mensen? Zo hoef je niet in of uit te checken met losse OV-chipkaarten.

Met de auto

Bezoek je Maastricht toch met de auto, maak dan gebruik van onze parkeertips:

  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je snel en goedkoop naar hartje stad (dagretour € 2,- per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,-). Met je dagretour scoor je ook nog eens extra korting tot en met eind augustus. Je krijgt € 2,- korting op een Voordeelmenu bij Subway Beatrixhaven op vertoon van je P+R-ticket.
  • Dichter bij het centrum parkeren kan op de Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Op zaterdag en zondag kun je de auto ook kwijt bij parkeergarage Bonnefanten, deze garage geldt dan ook als een P+W-locatie. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 6,60 (Stadspark) of € 9,- (Frontenpark en Bonnefanten).  
  • Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Ga voor het hele overzicht naar de pagina parkeergarages in Maastricht.
  • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Verkeersregelaars

De parkeerinformatiesystemen kampen met storingen. De borden in de stad staan hierdoor uit en op de Slimme Kaart kun je niet zien in welke parkeergarage nog plek vrij is. Er worden daarom verkeersregelaars ingezet die automobilisten verwijzen naar vrije parkeerplekken. Ook verwijst een mobiel informatiebord op de Hertogsingel richting parkeergarage Vrijthof je de weg naar beschikbare parkeerplaatsen als het Vrijthof vol is.

Openingstijden winkels

Houd er rekening mee dat op Pinksterzondag de winkels gesloten zijn en Pinkstermaandag vanaf 12.00 uur open zijn. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief