Ga direct naar het artikel
12 september 2019

Bereikbaarheid tijdens Maria Hemelvaart en Preuvenemint

Ook in augustus bruist het weer in Maastricht. Op donderdag 15 augustus vieren onze Belgische buren traditiegetrouw Maria Hemelvaart. Van 22 tot 25 augustus staat het Vrijthof weer in het teken van hét culinaire festival het Preuvenemint. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

Met de fiets

Stal je fiets overdekt in de fietsenstallingen op de Markt, Kesselskade of in de ondergrondse stalling bij het centraal station. De stalling Kesselskade is tijdens alle dagen van het Preuvenemint extra lang geopend tot 2.30 uur, de andere stallingen volgen de reguliere openingstijden. Daarnaast kun je tijdens het Preuvenemint met je fiets terecht bij de evenementenfietsenstalling op het Keizer Karelplein.

Met het OV

Het centrum van Maastricht is goed bereikbaar met de treinen van Arriva en NS of met de regionale bussen van Arriva. Zo reis je comfortabel naar Maastricht, stap je uit in hartje centrum en heb je geen parkeerproblemen. Wist je dat je op www.arriva.nl/eticket vooraf een ticket kunt bestellen ook voor meerdere mensen? Zo hoef je niet in of uit te checken met losse OV-chipkaarten.

Aangepaste dienstregeling bussen

Kom je tijdens het Preuvenemint met de bus? Houd rekening met een aangepaste dienstregeling

van donderdag 22 en vrijdag 23 augustus vanaf 17.00 uur en op zaterdag 24 en zondag 25 augustus de hele dag voor de buslijnen 3, 4, 9 en 48. Deze buslijnen rijden richting het Vrijthof (komende vanaf het Station en Markt) een aangepaste route:

  • De haltes Markt (richting Vrijthof) -Vrijthof-Bouillonstraat-Tongersestraat-St. Pieterstraat-Hondstraat vervallen. Je kunt gebruikmaken van de tijdelijke haltes Boschstraat/Maagdendries en Mosae Forum.
  • Buslijn 3, 7 en 48 rijden richting het centraal station de normale route via het Vrijthof.
  • Buslijn 9 richting het centraal station (komende vanaf het Villapark) volgt een aangepaste route via de Hertogsingel/Calvariestraat, Kommel en Vrijthof naar de Helmstraat om vervolgens de normale route te volgen.

Kijk voor de actuele vertrektijden en de omleiding op de website van Arriva.

Met de auto

Bezoek je het centrum van Maastricht met de auto, maak dan gebruik van onze parkeertips:

  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijnen 10 en 30 snel en goedkoop naar hartje stad (dagretour € 2,- per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,-). Met je dagretour scoor je ook nog eens extra korting tot en met eind augustus. Je krijgt € 2,- korting op een Voordeelmenu bij Subway Beatrixhaven op vertoon van je P+R-ticket.
  • Parkeer op de Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Op zaterdag en zondag kun je de auto ook kwijt bij parkeergarage Bonnefanten, deze garage geldt dan ook als een P+W-locatie. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 6,60 (Stadspark) of € 9,- (Frontenpark en Bonnefanten). 
  • Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Ga voor het hele overzicht van alle parkeergarages naar: www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages
  • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Doe vóór vertrek de slimme reischeck

Wil je een compleet overzicht van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? En wil je weten waar het druk is op de weg? Maak dan gebruik van onze slimme kaart.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief