Ga direct naar het artikel
Let op
1-11 is het Allerheiligen. Houd rekening met extra drukte.
23 oktober 2019

Bereikbaarheid tijdens Duitse en Belgische feestdagen in november

De Duitse en Belgische feestdagen op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) zorgen steevast voor extra verkeersdrukte in en rond Maastricht. We informeren je over de rijroutes en geven je tips om slim op weg te gaan, zodat je minder last hebt van drukte op de weg.

Extra drukte in de stad wordt verwacht tijdens de volgende twee Duitse en Belgische feestdagen:

  • Vrijdag 1 november: Allerheiligen
  • Zaterdag 2 november: Allerzielen

Reisadvies

Reis slim tijdens topdagen: neem het OV, pak de fiets of maak gebruik van P+R Maastricht Noord aan de rand van de stad. Dan heb je minder last van verkeersdrukte. Of misschien kun je een dagje thuiswerken.  

Tips voor automobilisten

Kom je toch met de auto naar de binnenstad? Houd dan rekening met een langere reistijd, files en parkeergarages die snel volraken. Probeer de drukste tijdstippen tussen 11.00 uur en 13.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.30 uur te vermijden. Na 18.30 uur is er waarschijnlijk minder hinder bij het uitrijden van de stad.  Verder is het slim om te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Zo vermijd je de verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Ga voorbereid op weg

De actuele verkeersdrukte en beschikbaarheid van parkeergarages en -terreinen vind je op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar. 

David Radder over de e-bike
Lijkt fietsen naar school te ver, vraag je ouders om een e-bike!
Lees meer
Roy Hamers fietst door
Het levert mij niet alleen en mentaal sterker karakter op, maar het bespaart ook de CO2-uitstoot en de reiskosten
Lees meer
Pia Muitjens over de e-bike
Het is echt fijn, ook voor jonge mensen
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief