Ga direct naar het artikel
23 oktober 2019

Bereikbaarheid tijdens Duitse en Belgische feestdagen in november

De Duitse en Belgische feestdagen op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) zorgen steevast voor extra verkeersdrukte in en rond Maastricht. We informeren je over de rijroutes en geven je tips om slim op weg te gaan, zodat je minder last hebt van drukte op de weg.

Extra drukte in de stad wordt verwacht tijdens de volgende twee Duitse en Belgische feestdagen:

  • Vrijdag 1 november: Allerheiligen
  • Zaterdag 2 november: Allerzielen

Reisadvies

Reis slim tijdens topdagen: neem het OV, pak de fiets of maak gebruik van P+R Maastricht Noord aan de rand van de stad. Dan heb je minder last van verkeersdrukte. Of misschien kun je een dagje thuiswerken.  

Tips voor automobilisten

Kom je toch met de auto naar de binnenstad? Houd dan rekening met een langere reistijd, files en parkeergarages die snel volraken. Probeer de drukste tijdstippen tussen 11.00 uur en 13.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.30 uur te vermijden. Na 18.30 uur is er waarschijnlijk minder hinder bij het uitrijden van de stad.  Verder is het slim om te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Zo vermijd je de verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Ga voorbereid op weg

De actuele verkeersdrukte en beschikbaarheid van parkeergarages en -terreinen vind je op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar. 

Evelien Meijerink over de E-bike
Met de e-bike doe ik er maar tien minuten langer over
Lees meer
Tim Gielen en Max van Geffen over de e-cargo bike
Met de e-cargo bike zijn we extra efficiënt en flexibel
Lees meer
Wiel Mulders over Ontdek de e-bike
Ik ben met de e-bike een half uur onderweg, doe mijn jas uit en kan meteen aan het werk
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief