Toon nieuws over:
Opgelet: gewijzigde verkeerssituaties Maastricht-West

Opgelet: gewijzigde verkeerssituaties Maastricht-West

Vanaf 8 oktober voert project Noorderbrugtracé de laatste twee grote hinderklussen voor de nieuwe infrastructuur uit. Automobilisten in Maastricht-West krijgen opnieuw te maken met afsluitingen en omleidingsroutes. We informeren je over de veranderingen, zodat je voorbereid op weg kunt gaan. Minder hinder ervaren? Maak gebruik van onze gratis e-bike probeeractie. Daarmee fiets je de werkzaamheden zo voorbij.

Een gewaarschuwd fietser telt voor twee

Een gewaarschuwd fietser telt voor twee

Op maandag 1 oktober zijn de medewerkers van het team Handhaven van de Gemeente Maastricht gestart met de fout geparkeerde fietsen op het Stationsplein in Maastricht naar het depot aan de Sint Gerardusweg te brengen. Het is een vervolg op de actie ‘Staat ‘ie goed?/Parked just right?’ die in de zomer is gestart. Coördinator van de opruimactie en handhaver, Rick van den Boorn vertelt hoe de eerste week verlopen is.

Maastricht Bereikbaar helpt met slimme logistieke oplossingen

Maastricht Bereikbaar helpt met slimme logistieke oplossingen

Maastricht Bereikbaar helpt bedrijven bij het vinden en doorvoeren van efficiënte logistieke oplossingen. De bestaande capaciteit beter benutten zorgt uiteindelijk voor minder bestel- en vrachtvoertuigen op de weg en een betere bereikbaarheid. Rions Riooltechniek voerde samen met Maastricht Bereikbaar meerdere logistieke maatregelen door met als resultaat een vermindering van dagelijks 124 bestel- en vrachtautoritten tijdens de spits.

Stationsplein leger en ondergrondse fietsenstalling voller

Stationsplein leger en ondergrondse fietsenstalling voller

In de maand september zijn fietscoaches actief op het stationsplein, in de Stationsstraat, de Percée, de Wyckerbrugstraat en de Rechtstraat. Ze wijzen fietsers op de ondergrondse stalling en andere stallingsmogelijkheden in het stadsdeel Wyck. Tegelijkertijd heeft de gemeente een opschoonactie gehouden en zogenaamde weesfietsen verwijderd. De resultaten zijn voor iedereen zichtbaar: het Stationsplein is leger en in de ondergrondse fietsenstalling is het drukker.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief