Toon nieuws over:
Vooruitblik wegwerkzaamheden 2018

Vooruitblik wegwerkzaamheden 2018

2017 was een druk jaar met veel werkzaamheden. Zoals de afbouw van knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt voor A2 Maastricht, het inschuiven van een nieuw brugdeel bij de Noorderbrug en de realisatie van de ondergrondse fietsenstalling bij Centraal Station Maastricht. Een aantal belangrijke klussen en mijlpalen is daarmee achter de rug, maar we zijn er nog niet. Ook het komende jaar moeten weggebruikers – inclusief (brom)fietsers en voetgangers - rekening houden met afsluitingen, omleidingen en veranderingen in routes. Wees alert en let goed op de borden.

Nieuwe kaartautomaat P+R Maastricht Noord

Nieuwe kaartautomaat P+R Maastricht Noord

Bij P+R Maastricht Noord staat sinds maandag 8 januari 2018 een nieuwe kaartautomaat. Deze automaat vervangt de 2 parkeerautomaten die er stonden. Je kunt hiermee in minder handelingen een kaartje kopen. Verder kun je er alleen nog met pin betalen. Dat past binnen het beleid van Arriva om volledig cashloos te gaan werken.

Praktijkvoorbeeld: een bereikbare stad en regio tijdens afsluiting Noorderbrug Maastricht

Praktijkvoorbeeld: een bereikbare stad en regio tijdens afsluiting Noorderbrug Maastricht

Hoe voorkom je dat stad en regio op slot raken tijdens de afsluiting van een cruciale verkeersader? Voor die opgave stond Maastricht in de zomer van 2017, toen de Noorderbrug twee weken lang volledig was afgesloten. Dankzij intensieve samenwerking met verschillende partijen, een uitgebreid pakket aan maatregelen en vele slimme reizigers is het gelukt om Maastricht en omgeving tijdens de afsluiting bereikbaar te houden. Programmabureau Maastricht Bereikbaar heeft de succesvolle aanpak én resultaten samengevat in een boekje.

Op naar een succesvol 2018

Op naar een succesvol 2018

Wij gaan ervoor! Samen met 42 partners werkt Maastricht Bereikbaar ook in 2018 aan een betere, duurzame bereikbaarheid van Maastricht en de regio Zuid-Limburg.

Proef met elektrische cargo bikes

Proef met elektrische cargo bikes

Heb jij ze al gezien? Tot en met 31 maart 2018 zijn er via een proef van Maastricht Bereikbaar 4 elektrische cargo bikes actief in Maastricht en omgeving. De deelnemende bedrijven gebruiken de e-cargo bike in plaats van een (bestel)auto voor ritten in, naar en vanuit Maastricht. We meten de resultaten en kijken hoe we in de toekomst nog meer gebruik kunnen maken van elektrische bakfietsen voor een schonere, beter bereikbare binnenstad.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief