Toon nieuws over:
Bereikbaarheid tijdens carnaval

Bereikbaarheid tijdens carnaval

Van 25 tot en met 28 februari 2017 is het weer carnaval. We informeren over slimme reisalternatieven naar het stadscentrum. Arriva zet namelijk borrelbussen in. Voor een aantrekkelijk dagtarief reist u probleemloos naar het centrum en kunt u tot in de kleine uurtjes ook met de bus weer naar huis terug.

Langdurige afsluiting fietspad Noorderbrug

Langdurige afsluiting fietspad Noorderbrug

Dit voorjaar start de renovatie van de Noorderbrug. Autoverkeer kan doorgaan, maar het voet- en fietspad gaat voor lange tijd dicht. Fietsers moeten van 20 maart 2017 tot in de zomer 2018 een omleiding volgen via de Wilhelminabrug. Voor een retourtje over de Maas betekent dit zo’n 2,5 kilometer extra trappen. Korter wordt het dus niet, maar we willen er wel graag het beste van maken. Met de campagne ‘Een brugje om’ zetten project Noorderbrugtracé, gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar zich samen in om het omfietsen een stukje aangenamer te maken.

Afsluiting spoorwegovergang Limmelderweg

Afsluiting spoorwegovergang Limmelderweg

Per woensdag 8 maart 2017 is de Limmelderweg tussen Mariënwaard en Hoekerweg voorgoed afgesloten voor alle wegverkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Het spoor blijft in gebruik. Bedrijventerrein Beatrixhaven en P+R Maastricht Noord zijn gewoon bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg en Hoekerweg.

Kom in beweging tijdens werkzaamheden aan de Noorderbrug!

Kom in beweging tijdens werkzaamheden aan de Noorderbrug!

Vanaf maart 2017 gaat de renovatie van de Noorderbrug van start. Door de werkzaamheden ontstaat er extra verkeershinder, met name tijdens de ochtend- en avondspits. We willen graag ook tijdens de werkzaamheden samen met automobilisten zorgen voor een goede bereikbaarheid van Maastricht. Kijk of u kunt meedoen met het beloningsprogramma Zuid-Limburg in Beweging.

Experiment deelfiets in Maastricht

Experiment deelfiets in Maastricht

Arriva gaat vanaf april in Maastricht experimenteren met 60 deelfietsen, verspreid over 6 plekken. Reizigers kunnen tegen betaling de fiets gebruiken voor korte ritten in de stad en na gebruik in een van de stallingen achterlaten. Op woensdag 8 februari 2017 is de eerste proefopstelling van zo'n stalling met 5 fietsen geplaatst bij Mosae Forum.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief