Toon nieuws over:
Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Maastricht Bereikbaar werkt aan toekomstgericht reizen. Voor de economische vitaliteit van Zuid-Limburg blijven we bereikbaarheid en doorstroming centraal stellen, omdat de druk op het wegennet kwetsbaar blijft. Tegelijkertijd doen we dat, méér dan voorheen, op een duurzame, toekomstbestendige manier. Zo leveren we concrete bijdragen aan het klimaatbeleid, een leefbare omgeving en persoonlijke gezondheid. We blijven inzetten op gedragsverandering: minder autogebruik, meer fiets, OV, P+R etc. Nieuw in het programma is de aandacht voor een effectiever, milieuvriendelijker autogebruik. Nieuw is ook dat we gaan werken aan een meer gebiedsgerichte aanpak voor bijvoorbeeld een binnenstad en economische kerngebieden. Sinds onze start in 2010 werken we al succesvol samen met werkgevers, belangenorganisaties, kennisinstituten, aanbieders van mobiliteitsdiensten en overheden.

Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, verbruik je minder brandstof, maak je minder lawaai en verbeter je de luchtkwaliteit. Samen met stichting Band op Spanning en partners in Zuid-Limburg komen we in actie! Op verschillende locaties geven we auto's extra lucht. Zo waren we aanwezig bij het MECC tijdens Jumping Indoor Maastricht en voorzagen we de banden van de medewerkers van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen van extra lucht. Bij maar liefst 85% van de gecontroleerde auto's bleek de bandenspanning niet op orde en werden de banden opgepompt. Dankzij deze actie realiseren we bijna 4.000 kg CO2-besparing! Tenminste, voor de komende periode; want het is slim om je bandenspanning elke twee maanden te checken. Op 15 en 20 december geven we extra lucht aan auto’s die gratis parkeren op P+R Maastricht Noord.

Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Het einde van het jaar nadert. Sinterklaas, Kerst, en natuurlijk Magisch Maastricht komen eraan. Tijdens de drukke decembermaand houden we stad en regio graag zo goed mogelijk bereikbaar. Daarom bieden we ook dit jaar weer verschillende acties aan waarmee je voordelig naar het centrum kunt reizen. Zodat we met z’n allen minder last hebben van verkeersdrukte.

Fiets mee door deze winter

Fiets mee door deze winter

Winterfietsen is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor het milieu. Met elke adem die je uitstoot, komen er weer minder uitlaatgassen in de lucht. Doe mee aan de winteractie en laat zien hoe jij weer en wind trotseert. Inspireer anderen en je maakt ook nog eens kans op leuke prijzen!

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk is directeur van de landelijke stichting Band op Spanning. Zijn hart ligt bij het oplossen van natuur- en milieuproblemen. Niet alleen praten, maar vooral aanpakken is zijn motto. Zo bedacht hij de slimme bandenpomp en vooral de (software) techniek erachter. Zijn de banden op de juiste spanning, gaan ze langer mee, rijd je veiliger en draag je bij aan een beter milieu. Maastricht Bereikbaar heeft de stichting uitgenodigd om ook in de stad Maastricht te zorgen voor de juiste ‘spanning’.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief