Logistieke oplossingen op maat 

We staan voor een aantal uitdagingen op het gebied van transport en mobiliteit. De filedruk zal toenemen, net zoals het tekort aan personeel. Daarnaast is de kans groot dat je nadenkt over CO2 besparende maatregelen. Maastricht Bereikbaar helpt bedrijven bij het vinden van efficiënte logistieke oplossingen die leiden tot het rijden van minder kilometers. Voor de kilometers die gereden moeten worden ondersteunen wij bij het vinden van schonere alternatieven. Allemaal ter verbeteringen van jouw onderneming en rekening houdend met jouw business model. Bestaande capaciteit beter benutten leidt tot minder bestel- en vrachtvoertuigen op de weg en een betere bereikbaarheid. Wij komen graag langs of maken een telefonische afspraak om samen te kijken waar wij kunnen ondersteunen.

Gratis adviesgesprek

  • In een gratis, vrijblijvend oriënterend gesprek kijken we graag samen naar het besparingspotentieel voor je onderneming en ketenpartners.
  • Het succesvol invoeren van logistieke verbeteringen vraagt vaak om samenwerking tussen verlader, logistiek dienstverlener en ontvanger en is daarom altijd maatwerk.
  • Tijd om aan de slag te gaan met verminderen, verplaatsen, verschuiven, verwisselen of het verschonen van je logistiek? Neem dan contact op met de logistiek makelaar Mark LuikensHij kan je hierbij ondersteunen. Bij grotere projecten bemiddelen we desgewenst dat je een paar maanden een stagiaire tot je beschikking krijgt om werkzaamheden uit te voeren.

Ruim 5.000 dagelijkse ritten

Elke dag komen meer dan 2.500 bestel- en vrachtauto’s naar Maastricht. Samen met bedrijven wil Maastricht Bereikbaar de overlast van vertragingen voor deze ruim 5.000 dagelijkse ritten verminderen. Tijdens de adviesgesprekken ligt de focus niet op het verminderen van ritten. De logistiek makelaar kijkt als buitenstaander op een frisse manier naar het logistieke proces in de keten, met de focus op de voor het bedrijf gewenste voordelen zoals kostenbesparing en CO2-reductie. Ook mogelijkheden om de klanttevredenheid te verhogen door toename van de leveringszekerheid komen aan bod.

Samenwerking

Maastricht Bereikbaar werkt samen met evofenedex, TLN, ELC-Limburg, SIM, het Logistiek KennisDistributiecentrum en lokale, regionale en rijksoverheden. Gezamenlijk zetten wij ons in om de logistieke ketens in Zuid-Limburg te versterken. Dit doen we vanuit de thema’s logistieke efficiency, duurzaamheid en bereikbaarheid.

Advies op maat?

Ons team logistiek helpt je graag! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Maastricht Bereikbaar helpt met slimme logistieke oplossingen

Rions Riooltechniek voerde samen met Maastricht Bereikbaar meerdere logistieke maatregelen door met als resultaat een vermindering van dagelijks 124 bestel- en vrachtautoritten tijdens de spits.