Parkeren of OV combineren met de fiets

In Maastricht zijn er verschillende mogelijkheden om de laatste kilometers naar je eindbestemming met een deelfiets af te leggen. Vanaf het station of vanaf een goedkope parkeerplaats. Bijvoorbeeld Arriva nextbike of een OV-fiets in een fietskluis.

Nextbike: deelfietsen van Arriva

  • Op 9 verschillende locaties in Maastricht (de treinstations Maastricht Centraal, Maastricht Randwyck, Maastricht Noord; en bij Mosae Forum, Keizer Karelplein/Vrijthof, Boschstraat/Markt, Avenue Céramique, bij de Provincie Limburg en bij het Politiekantoor (Prins Bisschopsingel) staan nextbike deelfietsen van Arriva voor je klaar.
  • Het huren van een deelfiets is eenvoudig en laagdrempelig en gaat onder andere via een mobiele app. Iedereen kan deze gratis downloaden.
  • Via een abonnement betaal je als reiziger € 60,- per jaar, waarmee je de fietsen onbeperkt kunt gebruiken tot 30 minuten per rit. Voor elke volgende 30 minuten betaal je € 1,- extra.
  • Ook zonder abonnement kun je het Arriva nextbike fietsdeelsysteem gebruiken, dan kost een rit van maximaal 30 minuten € 1,50, dit betaal je via je creditcardgegevens die gekoppeld zijn aan de app.
  • Kijk voor meer informatie op www.nextbike.nl.
  • Het is de bedoeling om het fietsdeelsysteem in Maastricht tot 2019 te laten groeien naar minimaal 250 fietsen op 25 verschillende locaties.

Fietskluizen

Op een aantal P+R-locaties kun je gebruikmaken van een OV-fiets in een fietskluis. Je kunt dan gratis of goedkoop parkeren en heel eenvoudig de laatste kilometers naar je bestemming afleggen per fiets.

Reisadvies

Ontdek het OV

Probeer gratis tot 8 weken het OV voor woon-werkverkeer in Zuid-Limburg.