Parkeren of OV combineren met de fiets

In Maastricht zijn er verschillende mogelijkheden om de laatste kilometers naar je eindbestemming met een deelfiets af te leggen. Vanaf het station of vanaf een goedkope parkeerplaats. Bijvoorbeeld Arriva nextbike of een OV-fiets in een fietskluis.

Nextbike: deelfietsen van Arriva

  • Op 9 verschillende locaties in Maastricht (de treinstations Maastricht Centraal, Maastricht Randwyck, Maastricht Noord; en bij Mosae Forum, Keizer Karelplein/Vrijthof, Boschstraat/Markt, Avenue Céramique, bij de Provincie Limburg en bij het Politiekantoor (Prins Bisschopsingel) staan nextbike deelfietsen van Arriva voor je klaar.
  • Het huren van een deelfiets is eenvoudig en laagdrempelig en gaat onder andere via een mobiele app. Iedereen kan deze gratis downloaden.
  • Via een abonnement betaal je als reiziger € 60,- per jaar, waarmee je de fietsen onbeperkt kunt gebruiken tot 30 minuten per rit. Voor elke volgende 30 minuten betaal je € 1,- extra.
  • Ook zonder abonnement kun je het Arriva nextbike fietsdeelsysteem gebruiken, dan kost een rit van maximaal 30 minuten € 1,50, dit betaal je via je creditcardgegevens die gekoppeld zijn aan de app.
  • Kijk voor meer informatie op www.nextbike.nl.
  • Het is de bedoeling om het fietsdeelsysteem in Maastricht te laten groeien naar minimaal 250 fietsen op 25 verschillende locaties.

OV-fiets

Op een aantal P+R-locaties kun je gebruikmaken van een OV-fiets in een fietskluis. Je kunt dan gratis of goedkoop parkeren en heel eenvoudig de laatste kilometers naar je bestemming afleggen per fiets.

Voor het huren van een OV-fiets heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Hierop kun je gratis het OV-fiets abonnement opzetten. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 3,85 per keer, tot 24 uur. Voor langer gebruik van de OV-fiets betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur betaal je daarbij per 24 uur een toeslag van € 5,-. 

  • Op station Maastricht vind je de OV-fietsen in de ondergrondse fietsenstalling, de stalling bereik je via de trappen of roltrap op het stationsplein (voorzijde van het station).
  • Bij station Maastricht Noord en Maastricht Randwyck staan de OV-fietsen in de fietskluizen. Deze kun je openen met een OV-chipkaart met een OV-fietsabonnement.

Emile Dobbelstein over de Arriva Nextbike

Voor het snelle gebruik van een fiets in Maastricht is een deelfiets ideaal.

Ontdek het OV

Probeer gratis tot 8 weken het OV voor woon-werkverkeer in Zuid-Limburg.