Fietsroutes

Zuid-Limburg is een zeer populaire fietsregio en bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Voor informatie over mooie fietsroutes kunt u op vele plekken terecht. We zetten de belangrijkste informatie voor u op een rij. 

Zelf op fietsavontuur in Maastricht en omgeving

Plan zelf uw route met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond of de Fietsrouteplanner Zuid. U kunt met deze routeplanners eenvoudig een fietsroute laten berekenen, maar ook een route plannen via het uitgebreide, internationale fietsknooppuntennetwerk.

Informatie over fietsroutes

  • Op de website van VVV Zuid-Limburg vindt u een groot aantal mogelijkheden om de regio per fiets te verkennen. Naast routes vindt u er ook leuke fietsarrangementen.
  • De Fietsersbond Maastricht heeft verschillende fietsroutes vanuit Maastricht.
  • Fanatieke fietsers kunnen de bekende, 125 km lange Mergellandroute fietsen. De mooiste en zwaarste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. De start is bij Maastricht Centraal Station.
  • Wielerliefhebbers kunnen Maastricht als uitvalsbasis gebruiken voor de nodige klimmeters in het Heuvelland en de Voerstreek. De Cauberg is (voor de snelle fietsers) op nog geen 15 minuten fietsen van Maastricht. Meer informatie en een groot aantal routes vindt u op www.wielrennenmaastricht.nl.

Meldpunt fietsinfrastructuur

Mocht u tijdens het fietsen tegen problemen met de fietsinfrastructuur aanlopen dan kunt u deze melden via verschillende apps. U hebt de meldpuntapp van de fietsersbond, hier kunt u o.a. meldingen maken over de infrastructuur, fietsenstallingen en stoplichten. Daarnaast is er de Buiten Beter app waarop de gemeente Maastricht is aangesloten. Hier kunt u o.a. meldingen maken over slecht wegdek en kapotte straatverlichting. 

Fiets huren

Hebt u zelf geen fiets of wilt u gemakkelijk en comfortabel de heuvels over met een e-bike? Dan kunt u op verschillende plaatsen terecht voor het huren van een fiets, racefiets of e-bike

Geen parkeerproblemen met de fiets

Bekijk hier alle fietsstallingen in één oogopslag.

De snelste fietsroute?

Altijd de snelste route naar je bestemming