Fietsroutes

Zuid-Limburg is een zeer populaire fietsregio en bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Voor informatie over mooie fietsroutes kun je op vele plekken terecht.

Zelf op fietsavontuur in Maastricht en omgeving

Plan zelf je route met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond of de Fietsrouteplanner Zuid. Je kunt met deze routeplanners eenvoudig een fietsroute laten berekenen, maar ook een route plannen via het uitgebreide, internationale fietsknooppuntennetwerk.

Informatie over fietsroutes

  • Op de website van VVV Zuid-Limburg vind je een groot aantal mogelijkheden om de regio per fiets te verkennen. Naast routes vind je er ook leuke fietsarrangementen.
  • De Fietsersbond Maastricht heeft verschillende fietsroutes vanuit Maastricht.
  • Fanatieke fietsers kunnen de bekende, 125 km lange Mergellandroute fietsen. De mooiste en zwaarste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. De start is bij Maastricht Centraal Station.
  • Wielerliefhebbers kunnen Maastricht als uitvalsbasis gebruiken voor de nodige klimmeters in het Heuvelland en de Voerstreek. De Cauberg is (voor de snelle fietsers) op nog geen 15 minuten fietsen van Maastricht. Meer informatie en een groot aantal routes vind je op www.wielrennenmaastricht.nl.

Meldpunt fietsinfrastructuur

Loop je tijdens het fietsen tegen problemen met de fietsinfrastructuur aan? Dan zijn er verschillende apps om dit te melden. Bijvoorbeeld de meldpuntapp van de fietsersbond, voor meldingen over de infrastructuur, fietsenstallingen en stoplichten. Daarnaast is er de Buiten Beter app waarop de gemeente Maastricht is aangesloten. Hier kun je onder andere slecht wegdek en kapotte straatverlichting melden. 

Fiets huren

Hebt je zelf geen fiets of wil je gemakkelijk en comfortabel de heuvels over met een e-bike? Dan kun je op verschillende plaatsen terecht voor het huren van een fiets, racefiets of e-bike

Geen parkeerproblemen met de fiets

Bekijk hier alle fietsstallingen in één oogopslag.

De snelste fietsroute?

Altijd de snelste route naar je bestemming