Verlegging Noorderbrug

Sinds 2016 vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan de Noorderbrug. Ook de aanlanding van de brug is verschoven, voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer (noordkant van de stad) en een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). 

Meer ruimte voor de fiets

De verlegging van de Noorderbrug houdt het regionale verkeer nog verder weg van de binnenstad en het Sphinxkwartier. Zo ontstaat meer ruimte voor de fiets en een betere fietsverbinding tussen oost en west. In het projectplan heeft de gemeente Maastricht samen met de Fietsersbond meegedacht over een fietsvriendelijk ontwerp.

  • Een nieuw 2-richtingsfietspad als rechte verbinding tussen Ravelijn en Noorderbrug
  • Betere ontvlechting van fiets en auto aan de oostoever
  • Doortrekken van de fietspaden op de Bosscherweg en de Frontensingel

Meer informatie over het project vind je op  www.noorderbrugmaastricht.nl.

Laatste fietsverbindingen Noorderbrugtracé

Sinds de zomer van 2018 kunnen (brom)fietsers en voetganger weer gebruik maken van de vernieuwde Noorderbrug. Ze kunnen op deze manier weer snel van West- naar Oost-Maastricht rijden, fietsen en lopen. Verkeer van en naar Boschpoort en direct omgeving kan dit nog niet en moeten nog een tijdje gebruik maken van een omleidingsroute. Naar verwachting gaan in het voorjaar van 2019 ook deze laatste nieuwe fietsverbindingen tussen de Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg open.  

De snelste fietsroute?

Altijd de snelste route naar je bestemming

Ontdek de e-bike

Probeer gratis een e-bike of speed e-bike en ontvang korting bij de aanschaf van een fiets of e-bike.