Planstudie Stad en Spoor Maastricht

Ruim 30.000 reizigers maken dagelijks gebruik van het station in Maastricht. Ze gebruiken steeds vaker de fiets als transportmiddel van of naar het station. Verder kruisen ruim 40.000 inwoners van Maastricht, die ten oosten van het spoor wonen, het spoor als zij naar de binnenstad reizen. Dat intensieve gebruik is mede de aanleiding om een brede verkenning te doen naar de toekomst van de stationsomgeving en de relatie met de stad en de Euregio. Dat gebeurt in de planstudie Stad en Spoor Maastricht.

Samenwerken aan verschillende onderwerpen

De planstudie Stad en Spoor is een bijzondere kans voor dit gebied om op sociaal, economisch en ruimtelijk terrein nieuwe mogelijkheden te benutten en toekomstbestendig te maken. Het gaat daarbij om de volgende onderwerpen: Maastricht als Euregionaal Knooppunt, Maastricht Gezonde Fietsstad, Verbinden Stadsdelen en Poorten naar de Stad. De planstudie is een samenwerking tussen NS, ProRail, Maastricht Bereikbaar, Provincie, Projectbureau A2 Maastricht en gemeente Maastricht.

Planning

De partners werken in 2017 en 2018 samen aan de planstudie, met als wens te komen tot 1 plan voor Stad en Spoor. Het is de bedoeling dat de ambities helder zijn in de zomer van 2018.

Op de hoogte blijven?

Actualiteiten kun je volgen via www.mijngroeneloper.nl. Heb je een vraag over de planstudie Stad en Spoor Maastricht? Mail stadenspoor@maastricht.nl.

 

Ontdek de e-bike

Probeer gratis een e-bike of speed e-bike en ontvang korting bij de aanschaf van een fiets of e-bike.

Kitty Rood over de elektrische bakfiets

Lekker met de neus in de wind na een dagje werken of school, ik raad het iedereen aan!