Ga direct naar het artikel
18 februari 2019

Ton Wanders fietst door

"Sluit je niet op in de auto, maar pak de fiets"

“Vijf dagen per week fiets ik vanuit mijn woonplaats Margraten op mijn e-bike naar mijn werk in Maastricht. Ik zou niet anders willen. Op de fiets krijg je de kans om het landschap om je heen echt te ervaren en te voelen. Sluit je niet op in de auto, maar pak de fiets!” 

Omfietsen voor de lol

“Op de fiets ervaar je de seizoenen extra intens. Als ik vanuit het plateau van Margraten omlaag fiets naar het rivierdal van de Maas voel ik het klimaat vaak echt veranderen. Ik prijs me gelukkig dat ik door zo’n prachtig landschap naar mijn werk mag fietsen. Om de variatie erin te houden, daag ik mezelf uit om steeds weer een andere route te fietsen. Ik fiets graag om! Alleen als ik een zakelijke afspraak elders heb, pak ik de auto of de bus.”

Oog voor de natuur

“Ik ben echt fan van groen en geniet intens van prachtige landschappen. Het landschap laat mij op mijn dagelijkse fietstocht naar het werk al haar facetten zien. Ik zie hazen, reeën, kraanvogels, wilde varkens, buizerds, kieviten en soms zelfs de veldleeuwerik. Als je er oog voor hebt, zie je het allemaal.” 

Gratis e-bike voor iedere werknemer

“Sinds twee jaar fiets ik op een elektrische fiets. Met een e-bike kom ik frisser aan op mijn werk. Dat is net even wat praktischer. Door de fietsregeling van mijn werk was de aankoop van de e-bike erg interessant. Met een fietsregeling stimuleert de werkgever op een positieve manier het gebruik van de fiets. Eigenlijk zou elke werkgever zijn werknemers gratis een e-bike moeten geven!”