Ga direct naar het artikel
9 juli 2019

Tim Beijers over fietsen naar het werk

"Heerlijk om na het werk een lange omweg naar huis te fietsen!"

Tijdens de zomercampagne reikten we ook een wincode uit aan Tim Beijers die op zijn mountainbike naar het werk fietst. In zijn werk bij de Provincie verleent hij vergunningen inzake de Wet Natuurbescherming. Zijn vrije tijd brengt hij ook graag door in de natuur, op de mountainbike. De weg tussen Eijsden en het Provinciehuis maakt hij dan ook een stuk langer. Tenminste, als vrouw Daisy en hun zoontjes hem thuis kunnen missen.

Leuk en beter voor het milieu 

Vrijwel altijd gaat Tim met de fiets naar het werk. “Ik vind het leuk, het is goedkoop en beter voor het milieu. Ik kan eigenlijk weinig redenen bedenken waarom je niet op de fiets zou gaan. Sommige mensen denken dat het vaak regent. Als je elke dag naar je werk fietst, gaan er hele weken voorbij zonder buitje. De cijfers daarover heb ik op internet wel eens voorbij zien komen, maar eigenlijk weet iedereen die dagelijks fietst dat regen geen smoes mag zijn.” 

Goede faciliteiten 

De weg naar het werk is een lange, rechte weg vanuit Eijsden. Een fijne route, vindt Tim. Op zijn mountainbike doet hij er iets meer dan een kwartiertje over. Daarna kleedt hij zich om op het werk. Er zijn goede faciliteiten voor fietsers, zoals een doucheruimte. Maar ook financieel maakt de Provincie fietsen extra aantrekkelijk. Wie geen gebruik maakt van de gratis parkeerplekken, krijgt een hogere woon-werkvergoeding. Eens in de drie jaar kun je via het fietsplan met belastingvoordeel een fiets aanschaffen. Dat heeft Tim nog niet gebruikt voor een mooie mountainbike, misschien in de toekomst. 

110 kilometer bikkelen 

De route naar huis probeert Tim vaak uit te breiden met een sportieve omweg. Door de geboorte van een tweede zoon, komt dat er nu wat minder van. Maar als ze wat groter zijn, pakt hij het fietsen weer fanatieker op. “Lange tochten maken door Limburg is gewoon heerlijk. De nieuwe mountainbikeroute op de St. Pietersberg bijvoorbeeld is prachtig. En natuurlijk doe ik mee aan de Bart Brentjens Challenge in Eijsden.” Iedere dag naar je werk fietsen kan dus de opmaat zijn voor 110 kilometer bikkelen door de Zuid-Limburgse heuvels. Wie volgt?