Ga direct naar het artikel
19 februari 2018

Roger Simons, Clint Kisters en Michel Olberts over carpoolen

"We delen de kosten voor woon-werkverkeer en parkeren door drieën"

Roger Simons, Clint Kisters en Michel Olberts, werkzaam bij gemeente Maastricht, vertellen over hun ervaringen met carpoolen.

Roger en Michel carpoolen al sinds 2012: “We zijn als externen begonnen bij de gemeente Maastricht, we hadden via ons bedrijf een abonnement bij De Griend. Daarna kwamen we in dienst bij de gemeente, we kregen de kosten voor een abonnement niet meer vergoed. We konden van een collega een abonnement voor een parkeerplaats in de stad overnemen. Dat was maar 1 plek, dus toen moesten we wel gaan carpoolen. Dit beviel zo goed dat we dit nog steeds doen. Clint is in 2015 aangehaakt.”

“We reizen iedere dag minimaal met z’n tweeën”, vertelt Roger. “Michel en Clint hebben nu allebei 1 dag per week ouderschapsverlof dus zijn er niet altijd bij. Ons verzamelpunt is het Chinees restaurant in Hulsberg, vanaf daar reizen we met 1 auto verder. We zijn altijd binnen een half uur in Maastricht. ’s Ochtends is het redelijk stil in de auto. Aan het eind van de dag daarentegen hebben we veel te bespreken. Zowel over onze werkdag als over niet-werkgerelateerde zaken. We kunnen een heleboel aan elkaar kwijt in de auto, het carpoolen voorkomt daardoor zelfs ruzies thuis.”

“Tips voor anderen hebben we eigenlijk niet”, geeft Clint aan. “Het is ieder voor zich of je kunt en wilt carpoolen. Voor ons was het laagdrempelig omdat we in hetzelfde team werkten en elkaar dus al kenden. Voorwaarde voor carpoolen is wel dat er een klik is. En je moet niet te strakke afspraken maken en een beetje rekening houden met elkaar.” Daarop reageert Roger: “Clint zit wel eens te slapen in de auto. Wij praten er dan trouwens gewoon doorheen, dat moet allemaal kunnen. De kosten delen we door drieën, ongeacht of je wel of niet vaak mee gaat. We gaan niet alles doorrekenen, dat hoeft ook niet, want we rijden om beurten een week.” 

“Echte nadelen aan het carpoolen zijn er niet”, geven de heren aan. “Behalve dat Roger altijd te laat is”, grapt Michel. “Nee, dat is slechts minutenwerk, je wacht gewoon op elkaar. En helaas begint onze carpoolplaats vol te raken, er zijn steeds meer carpoolers. Maar dat houdt ons niet tegen, we kunnen ook verzamelen bij mij thuis. Wij blijven voorlopig carpoolen!”