Ga direct naar het artikel
8 november 2018

Rob Starren fietst door

"Weer of geen weer. Ik heb het fietsen gewoon nodig"

Woont in Berg en Terblijt. Werkt in het centrum van Maastricht. Reist naar het werk met: fiets.

“In 1983 ben ik begonnen met werken en ook meteen gestart met fietsen naar het werk. Ik vind het een verademing om te mogen fietsen. Op weg naar Maastricht geniet ik al fietsend van het uitzicht. Zowel in de zomer als in de winter vind ik dat prachtig. Vroeger waren er strengere winters. Als je dan met de fiets de Rasberg naar beneden afging en de Bergerstraat in fietste, dan voelde je de warmte. Weer of geen weer. Het maakt mij niks uit. Ik heb het fietsen gewoon nodig. Bij sneeuw of gladheid, doe ik mijn wandelschoenen aan. De Rasberg glij ik dan omlaag, met mijn voeten aan de grond.”

Een hapje en een drankje

“Ik heb een beroep waarin ik veel zit én ik hou van een hapje en een drankje. Daar moet iets tegenover staan! Door te fietsen van en naar mijn werk voel ik me fit. Bovendien vind ik het heerlijk om te fietsen. Ik heb een goede conditie, ik bouw weerstand op. En ik heb minder stress, omdat ik mijn dag op de fiets afsluit.” 

Mont Ventoux

“Op zondagochtend ga ik altijd mountainbiken. Doordat ik door de week veel fiets, heb ik hiervoor ook de conditie. Ik vind het leuk om mezelf daarin uit te dagen. Zo zijn we met een groepje de Mont Ventoux op gefietst. Ik hoef dan niet per se als eerste de top te bereiken, maar ik moet en zal boven komen. Mountainbiken vind ik leuk, dat is fietsen voor mijn plezier! Na het fietsen volgt de derde helft met een hapje en een drankje, daar ben ik goed in! En dan maandag weer op de fiets om dat te compenseren.”

Collega-fietsbikkel?

“Mijn collega Ruud Pessers komt elke dag vanuit Houthem met de fiets. Met een rood hoofd komt hij dan binnen. Elke dag opnieuw, regen of zonneschijn, hij is altijd weer met de fiets.”