Ga direct naar het artikel
16 april 2019

René Kleijntjens over het OV

"Ik stond minstens 4 keer per maand aan de benzinepomp. Dat heeft me aan het denken gezet"

Ik woon in Landgraaf, dan is het wel zo makkelijk om lekker met de auto naar je werk te rijden. Maar 2 auto’s op de oprit en minstens 4 keer per maand aan de benzinepomp staan, hebben me toch aan het denken gezet. Ik ben gaan rekenen: een auto kost je al snel 300 euro per maand, alleen al aan benzine. En dan die files als je de stad in wilt. Die beginnen tegenwoordig al in Meerssen.

Mijn werk vind ik te leuk, dus een andere baan was geen optie. Verhuizen naar Maastricht ook niet. Ik woon hier op een steenworp afstand van het station. Ja, dan hoef je niet langer ingewikkeld te doen. Nu reis ik dagelijks met Veolia via een directe verbinding naar mijn werk. Ik stoor me wel eens aan de drukte in de trein, vooral omdat sommige mensen menen hun levensverhaal met iedereen te moeten delen. Maar dan pak ik een boek en mijn koptelefoontje met muziek.

Of ik het aan collega’s zou aanraden? Dan wordt de trein nog voller, haha. Zeker wel, het is echt prettig reizen. Alhoewel wat meer treinen per uur nog beter zou zijn. En de reiskostenvergoeding van mijn werkgever is ook aan een herberekening toe.

Thuis let ik wel op uitgaven of duurzaamheid, maar niet overdreven. Ik gebruik spaarlampen en ik recycle afval maar ik heb geen zonnepanelen op het dak. En wat geld betreft denk ik wel over dingen na, maar je moet ook kunnen leven. Ik heb twee dochters, die weten ook wel wat geld uitgeven is!