Ga direct naar het artikel
29 januari 2019

Ramona van der Vorst fietst door

"De fiets geeft mij de vrijheid om te gaan en staan waar ik naartoe wil"

Woont in Heerlen. Woon-werkroute van Heerlerheide naar Hoensbroek en Brunssum. Reist naar het werk met: gewone fiets.

Wat voor velen een auto betekent is voor mij mijn fiets zéér belangrijk. We hebben een auto, maar mijn eerste keuze gaat (bijna) altijd uit naar mijn fiets - mede afhankelijk van de planning -. En wel om de volgende redenen: de vrijheid om te gaan en staan waar ik naartoe wil. Wat een heerlijk gevoel. Geen of zeer weinig oponthoud onderweg. 

  • Gebruiksgemak. Ik kan nagenoeg overal voor de deur parkeren. Géén gedoe met parkeren óf parkeergeld. Buitenlucht. Vóór mij is het écht genieten als ik de wind in mijn gezicht en op mijn lichaam kan voelen ... vooral als het koud is! Ook tijdens het fietsen voel ik mij echt verbonden met mijn omgeving. 
  • Conditie: Voldoende beweging is natuurlijk ook belangrijk ;-) Ik hou van stevig doorfietsen. Mede daarom geen dikke winterjas voor mij! Een lekkere natuurzuivere wollen trui is meer dan voldoende! Sociaal contact. Of ik nu lopend, rennend of fietsend door het leven ga, iedereen wordt door mij even hartelijk begroet! 
  • Humeur: Even op de fiets en ik voel me al snel weer een stuk vrolijker als ik even niet zo lekker in mijn vel zit. 
  • Milieu: Voor mij niet de nummer één keuze, maar alles samengenomen kom ik uit op een win-win situatie.

Alles bij elkaar genomen is voor mij de wedstrijd al gewonnen als mensen mijn motivatie mogen lezen en zich aangemoedigd mogen voelen om ook (vaker) hun fiets te pakken ;-)