Ga direct naar het artikel
19 november 2019

Marlou Rietrae over de bandencheck op het werk

"De actie Band op Spanning was voor mij erg handig."

Alle mensen die meedoen aan de acties van het team Band op Spanning rijden daarna veiliger. Dat gold zeker voor Marlou Rietrae. Haar werkgever, het Zuyderland Medisch Centrum, heeft zich aangesloten bij het programma van Zuid-Limburg Bereikbaar. Op 29 oktober organiseerde Zuid-Limburg Bereikbaar samen met het team van Band op Spanning een actie bij haar op het werk. Iedereen die met de auto naar het werk kwam, kon gratis de spanning van de autobanden laten checken.

Schroef in de band

Ook Marlou kwam met de auto naar het werk. Toen ze naar huis wilde gaan, constateerde ze dat een van haar autobanden was leeggelopen. “De actie Band op Spanning was voor mij erg handig. Mijn band kreeg wat extra lucht waardoor ik veilig naar huis kon rijden en het euvel bij de garage kon laten oplossen. Het bleek een schroef in de band te zijn die het leeglopen veroorzaakte.”

Bandenspanning check

Auto’s die na 2014 zijn verkocht in de Europese Unie, beschikken allemaal over een systeem dat de bandenspanning in de gaten houdt. De auto van Marlou gaf netjes aan dat de bandenspanning niet in orde was. “Ik vertrouw daarin helemaal op de techniek. De auto laat mij dus weten wanneer ik voor extra lucht in de banden moet zorgen. Als ik dat doe, rij ik niet alleen veiliger, maar ook duurzamer. Dat is weer in het belang van ons allemaal.” 

Band op Spanning broodnodig in Zuid-Limburg

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten op benzine en banden. Veilig rijden is ook voor veel bedrijven een belangrijk punt van aandacht.

In 2019 heeft Band op Spanning, in samenwerking met Zuid-Limburg Bereikbaar, bij 7 werkgevers in Zuid-Limburg acties gehouden. In totaal zijn er 1.219 auto’s gecontroleerd waarmee er 4.254 liter benzine is bespaard en 16.255 kg CO2!

Onze werkgeversaanpak

Werkgever of manager en interesse om met jouw eigen organisatie ook aan de slag te gaan met duurzame mobiliteit? Afgestemd op jouw actuele bedrijfsdoelstellingen helpt Zuid-Limburg Bereikbaar je concreet op weg. We vertellen je graag meer over onze werkgeversaanpak.