Ga direct naar het artikel
16 april 2019

Marie-Thérèse ten Wolde over het OV

"Ik zit de hele dag, dan ben ik blij als ik naar het station kan lopen!"

“Dertien jaar lang ging ik elke dag met de auto naar het werk. Tot twee jaar geleden. Toen dacht ik: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Vervolgens stond die auto maar te staan, dus die hebben we uiteindelijk verkocht.

Bewust leven koester ik veel meer dan vroeger. Ik heb een opleiding tot gezondheidsconsulent gedaan. En nu studeer ik natuurgeneeskunde en homeopathie. Zal ook wel met ouder worden te maken hebben, dat je meer gaat nadenken over hoe je leeft. Thuis doe ik alles met de fiets. Ik heb een moestuin en een kant-en-klaar maaltijd komt het huis niet in. Ook op het werk staat groen hoog in het vaandel. Voor autorijders geldt een ontmoedigingsbeleid en bezoeken aan ons kantoor in Amsterdam kunnen alleen met de trein gedaan worden. Beter voor het milieu, beter voor je gezondheid.

Ik zit de hele dag, dan ben ik blij als ik naar het station kan lopen. En in Sittard, waar ik woon, pak ik de fiets. Ik zie vooral de voordelen van reizen met de trein: je kunt ontspannen, je hoeft je niet te concentreren op de weg. Ik kan helemaal afschakelen. Laatst heb ik de fout gemaakt om nog een keer met de auto te gaan. Al bij Beek stond ik in de file. Nooit meer!

Een paar collega’s heb ik over de streep getrokken. Die komen nu ook met de trein.